KezdőlapVilág„A feleségem az anyukájáról akarja elnevezni a babánkat, de szerintem csúfolni fogják...

„A feleségem az anyukájáról akarja elnevezni a babánkat, de szerintem csúfolni fogják érte”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Gyakran megtörténik, hogy olyan keresztnevet választunk a gyermekeinknek, amellyel egy elhunyt szülő vagy nagyszülő, esetleg barát, ismerős emléke előtt tisztelgünk, aki mély nyomot hagyott bennünk, akinek a létezése sokat jelentett számunkra – és ez az egyik legszebb, legnemesebb gesztus a világon. Azonban, mint minden esetben, itt is szóba jöhetnek ellenérvek, melyeket nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni…

Egy férfi arról mesélt egy közösségi platformon, hogy a felesége ragaszkodik ahhoz, hogy a nemsokára megszülető kislányuknak a tinédzserkorában elhunyt édesanyja nevét adják.

A férj azonban meg van győződve róla, hogy a névválasztás miatt egész életében csúfolni fogják a lányát, és ezt ő semmiképp nem szeretné. Úgy véli, a keresztnév annyira közönséges, hogy ezernyi gúnyos mém kering már róla – apaként ő ilyesminek soha nem tenné ki a lányát, de a felesége hajthatatlan.

A férfi megemlítette, amikor kiderült, hogy kislányuk születik, korábban sosem beszéltek babanevekről. Ezért egyetértettek abban, hogy mindkettőjüknek egyformán joga van megvétózni a nekik nem tetsző javaslatokat. Most viszont úgy tűnik, az egymásnak tett fogadalmukat képtelenek betartani, ugyanis elviselhetetlen számukra a másik ellenkezése a névválasztás kapcsán.

Az apa bevallotta, azonnal elutasította az ötletet, hogy a feleségének édesanyjáról nevezzék el a babájukat, akit Karennek hívtak, mert szerinte ezzel a gyermekük a lelki bántalmazás célpontjává válik.

„Ehelyett javasoltam neki, hogy a kislányunk felveheti az anyukám nevét keresztnévként, és az ő anyukájának nevét megkaphatja középső névként, vagy teljesen más nevet kaphat, de semmiképpen nem tudom elfogadni a Karent keresztnévként. Megsértődött, mert csak az édesanyját akarja tisztelni, és azt hiszi, hogy nekem ezzel problémám van. Csak nem akarom, hogy a lányunkat egész életében zaklassák emiatt” – érvelt a leendő apa.

Hozzátette: „Közöltem vele, hogy nem bánom, bármilyen keresztnevet is választ, amíg nem vezet ahhoz, hogy a babát később az életében piszkálják miatta, de ő eléggé ragaszkodik a Karenhez”.

A felhasználók zöme egyet kellett, hogy értsen a férfival, ugyanis tény, hogy valamikor „ez egy normális név volt, most meg egy vicc. Képzeljétek el a ‘baba Karen’ nevet. Az emberek egész életében viccelődni fognak vele” – erősítette meg az apát a gyanújában az egyik hozzászóló.

Egy másik, szintén az apát támogatva hozzátette: „A Karen már nem csak egy vicc vagy hóbort, már nem is csak egy mém. Ez nagyjából a középkorú jogosultság definíciója, és erősen kétlem, hogy ez a definíció bárhová is elmegy a következő 20 évben”.

A felhasználók másik tábora azonban nem venné ezt ennyire készpénznek. „Ez egy vicc a mi generációnkra. Kétlem, hogy az övében is az lesz” – véleményezett valaki egy másik nézőpontból. Ez pedig arra késztette az apát, hogy átgondolja a dolgokat.

A férfi a 2020-ban megjelent bejegyzése után frissítette a posztot, és azt írta, sikerült végül egyhangú döntést hozniuk a kislányuk keresztnevét illetően. Kompromisszumot kötöttek: kiderült, hogy mindkettőjük édesanyjának ugyanaz a középső neve volt – Elizabeth, így ezt választották keresztnévként, a tiszteletük jeléül.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet