Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nagymama egy olyan anya, aki két esélyt kapott!

Őszinte leszek, régen az volt minden vágyam, hogy előbb nagymama legyek, és csak utána anya. Hogy legyek annyira okos, tapasztalt, türelmes, megértő, kedves akárcsak egy nagymama.

A nagymamák egyszerűen életük végéig szerelmesek az unokájukba. Őket nem kapja el egyből a düh és a kétségbeesés, nem lesznek idegbetegek attól, ha a gyerek valami hülyeséget csinált. Sőt, a szidás helyett is cukorkát adnak, és képesek megbocsátani bármilyen helyzetben.

A nagymamák és az unokák közötti kapcsolat örök határtalan.

Ezt már olvastad? Egy tanulmány kimutatta: azok a gyerekek, akik jó viszonyt ápolnak a nagyszüleikkel kevésbé lesznek viselkedés-zavarosak és érzelmileg instabilak

A nagymamának semmi sem fontosabb a világon, mint hogy meghallgassa az unokáját, teljesítse minden kívánságát, hogy játsszon vele, hogy mesét olvasson neki, és, hogy a világ legfinomabb édességeivel halmozza el.

A nagymamának van a világ legforróbb ölelése a világon, és az emléke egy gyerek szívében még felnőttként is mindig megmarad. Egy nagymama a legnagyobb szeretetben éli meg a gyerek érkezését, nem tölti el a kétségbeesés, nem aggódik, fél, nem kell fájdalmakkal küzdjön, akárcsak egy anya. Ő egyszerűen csak élvezi a pillanatot, és azért él, hogy mindent megtegyen az unokája születésekor, ha már a gyerekénél ő is csak egy aggódó anya volt.

Az egyik legnagyobb fájdalom, ha valaki nem tapasztalhatja meg a nagyszülői lét örömeit, hiszen ezáltal kompenzál egy nyugdíjas, most mindent megtesz, amit ő a gyerekeiért nem tudott megtenni. A nagyszülők hidat képeznek a múltba, de ők a jövő alapjai is.

Ezt már olvastad? Egy idős asszony bölcs tanácsa: „Soha ne büntesd meg gyereket az apró csínytevésekért!”

Ne felejtsétek el az ünnepek alatt is meglátogatni a nagyszüleiteket, hiszen ők mindig nagyon várnak!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!