KezdőlapVilágA világ legnagyobb szállodájában 10 ezer szoba van, de még soha nem...

A világ legnagyobb szállodájában 10 ezer szoba van, de még soha nem laktak benne vendégek

-

A világ legnagyobb szállodája csaknem 5 kilométernyi területen húzódik a Balti-tenger partján, és 10 ezer szobája van tengerre nyíló kilátással.

Bár több mint 70 év telt el az építkezés befejezése óta, soha egyetlen turista sem lakott még a szállodában.

A német fennhatóság alá tartozó Rügen szigetének homokos tengerpartján áll a legnagyobb szálloda, amit valaha építettek.

A turistakomplexum a Prora nevet kapta, és körülbelül 4.8 km hosszan nyújtózik a Balt-tenger partján.

A világ legnagyobb szállodáját Hitler kezdte el építtetni

Az óriási Hotel Prora építését Adolf Hitler utasítására kezdték el 1936 és 1939 között. Több mint 9 ezer munkás dolgozott az építkezésen.

Később az építkezés abbamaradt és 75 évig szünetelt, így soha egyetlen turista sem lépte még át a szálloda küszöbét, most azonban luxusüdülőhellyé alakítják.

Három évvel Lengyelország megszállása előtt Hitler elrendelte egy hatalmas turisztikai komplexum megépítését. Az épület majdnem 5 km hosszan húzódik a Balti-tenger partján, és a tervek szerint 20 ezer vendég befogadására lett volna alkalmas.

Hitler eredeti tervei szerint a szállodának 300 szobája lett volna, a komplexum többi részében külön lakóépületek álltak volna. Hitler elképzelése az volt, hogy az üdülőhely teljes és tökéletes kikapcsolódást kínál majd az egész család számára, ami újabb alkalmat kínált volna arra, hogy a náci párt ideológiailag még inkább befolyásolja a lakosságot.

Az építkezést azonban 1939-ben, a második világháború kitörésekor leállították, ekkor ugyanis az a döntés született, hogy minden energiát a háború lebonyolítására kell fordítani.

1945 után az épületet a Vörös Hadsereg vette át, és katonai bázissá alakították át. Ezt követően pedig az építkezés 75 évig szünetelt.

A szálloda felújítása

2013-ban egy ingatlancég megvásárolta a Prora komplexum felújításának jogát. Az egykori szállodát luxusnyaralókká és luxus-apartmanházakká alakítják át. A tervek szerint a felújítási munkálatokkal 2022-re végeznek, de a lakások már most is megvásárolhatók.

A lakótömböt idén nyáron nyitották meg, és egy luxuslakás ára, a méretétől függően, 400 ezer és 725 ezer euró között mozog.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet