KezdőlapVilágAz édesanya nem hajlandó játszani a gyerekeivel, és azt mondja, az élete...

Az édesanya nem hajlandó játszani a gyerekeivel, és azt mondja, az élete jelentősen jobb lett ennek köszönhetően

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A játék a gyerekek életének fontos része, ami nemcsak a szórakozásról, de egyben a tanulásról is szól, és az is rendkívül fontos, hogy a szülők kivegyék a részüket ebben. Egy édesanya azonban nem ért egyet ezzel, és azt mondja, soha nem játszik a gyerekeivel.

KC Davis a TikTok-on számolt be megosztó nézeteiről. Egy videóban elárulta, hogy nem játszik együtt a gyerekeivel, ehelyett hagyja, hogy önállóan játszanak, és ettől kiegyensúlyozottabb lett az élete, ugyanakkor szerinte a gyerekei is önállóbbak és kreatívabbak lettek ezáltal.

Davis, aki tanácsadóként dolgozik és két gyerek édesanyja, azt mondja, egyszerűen nem látja értelmét a gyerekekkel való játéknak, de hangsúlyozta, hogy ennek ellenére sok minőségi időt tölt velük, csak éppen nem játékkal.

„Azért vannak olyan 4 és 6 éves gyerekeim, akik hagyják, hogy szombatonként tovább aludjak, mert csak úgy elmennek játszani, és azért tudok félrevonulni és olvasni egy könyvet, amíg ők játszanak, azért tudnak önállóan játszani, mert évek óta minden egyes alkalommal, amikor megkértek, hogy játsszak velük, nemet mondtam nekik. Míg végül nem kértek többet, hanem elkezdtek önállóan játszani”magyarázta az édesanya.

„Nem azt mondom, hogy ne töltsetek időt a gyerekeitekkel. Nem azt mondom, hogy ne legyetek játékosak a gyerekeitekkel. Nem azt mondom, hogy ne kötődjetek hozzájuk. Azt mondom, hogy én az otthonomban olyan környezetet alakítottam ki, ahol a felnőttek nem játszanak játékokkal. A felnőttek nem játszanak úgy, mint a gyerekek, nem színlelnek” – tette hozzá.

Davis elmagyarázta, hogy más módokat talál arra, hogy időt töltsön a gyerekeivel, ami szerinte mindenki számára hasznosabb. „Sütök a gyerekeimmel. Művészeti projektekben veszek részt a gyerekeimmel. Sétálok a gyerekeimmel. Elmegyek velük a múzeumba” – sorolta.

Bár az ő családja számára bevált ez a módszer, a nő elismerte, hogy nem volt egyszerű feladat eljutni idáig.

„Senki nem mondja el neked, hogy úgy juthatsz el idáig, ha nemet mondasz, méghozzá sokszor. És a gyerekek szomorúak és dühösek emiatt. Te pedig úgy érzed, hogy a világ legrosszabb szülője vagy, amiért nemet mondasz nekik, és megbántod az érzéseiket” – magyarázta, hangsúlyozva, hogy mindennek ellenére szerinte megéri a fáradtságot.

„Azzal kezdődött, hogy azt mondtam: Nem, köszönöm, kincsem. Csak nézni akarom, ahogy játszol. És ott voltam velük a szobában, és néztem, ahogy játszanak” – fejtette ki a videóban.

Davis azt mondta, a gyerekei idővel megszokták, hogy önállóan játszanak, és az édesanya nagyon büszke arra, amit családként elértek. „Boldogok és kreatívak, olyan szüleik vannak, akik szeretik őket, odafigyelnek rájuk, és elég biztonságban érzik magukat ahhoz, hogy önállóan játszanak és egyszerűen csak gyerekek legyenek.”

A felhasználók többsége azonban nem értett egyet Davis elveivel, és a tudományos bizonyítékok is arra utalnak, hogy a gyerekek számára elengedhetetlenül fontos, hogy a szüleik játszanak velük.

Tanulmányok kimutatták, hogy azok a szülők, akik játszanak a gyerekeikkel, elősegíthetik a kognitív fejlődésüket, és ahogy idősebbek lesznek, a gyerekek jobban teljesítenek a nyelvi és matematikai készségek terén. A játék a fizikai fejlődést is elősegíti – mondják a John Hopkins Medicine szakértői.

A TikTok felhasználói közül többen szintén kifejtették Davis módszerével kapcsolatos ellenérzéseiket.

„Nekem is olyan édesanyám volt, aki nem játszott velem. Csak úgy töltött időt velem és a testvéreimmel, ahogy az neki megfelelt, ahogy te is említetted. Most, felnőttként nem tartom vele a kapcsolatot” – írta egy hozzászóló.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet