KezdőlapVilágEgy nő megdöbbenve fedezte fel, hogy a név, amit születendő gyerekének választott,...

Egy nő megdöbbenve fedezte fel, hogy a név, amit születendő gyerekének választott, egy hashajtó neve

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő a Reddit-en számolt be arról, hogy miután a párjával mindketten úgy érezték, megtalálták a tökéletes babanevet, megdöbbenve fedezték fel, hogy az egyben egy hashajtó márka neve is. A leendő édesanya a fórum felhasználóihoz fordult tanácsért.

A nő elárulta, hogy már évekkel korábban megtetszett neki a kiválasztott név, de a megdöbbentő felismerés után vonakodva más lehetőségeket fontolgat.

„A férjemmel évek óta szerettük volna a Senna nevet adni a gyerekünknek, Ayrton Senna, az ikonikus F1-es pilóta után. Mindig is szerettük ezt a nevet, és álmodoztunk róla. Tulajdonképpen a férjem volt az, aki felvetette, mint lehetőséget, miután korábban egyetlen babanév sem igazán tetszett neki” – írta.

Hozzátette, hogy mindketten nagyon szerették ezt a nevet, de nemrég felfedezte a TikTok-on, hogy az egyben egy hashajtó gyógyszer neve is.

„Most tudtam meg a TikTok-on, hogy ez egy hashajtó neve. Teljesen összetörtem, és még mindig nem tudom, hogy meg kellene-e változtatnom, vagy sem. Néhány barátom azt mondta, hogy talán jobb lenne, mások azonban azt mondják, kit érdekel, én sem tudtam róla, és nem mindenki ápolónő vagy orvos, hogy tisztában legyen ezzel. De még mindig nem vagyok benne biztos. Vannak emberek, akiket Sennának hívnak. És én szeretem ezt a nevet. Mennyire rossz a helyzet?” – tette fel a kérdést a leendő édesanya.

Hangsúlyozta, hogy nyitott mások javaslataira, de a legtöbb gyakori név nem jöhet szóba nála, mivel tanárnőként dolgozik, így számára sok név a korábbi diákjaihoz kötődik. Azt is tisztázta, hogy Sienna név sem jöhet szóba lehetőségként.

A felhasználók véleménye megoszlott a kérdésben, voltak, akik szerint a szülőknek más nevet kellene választaniuk, mások azonban azon a véleményen voltak, hogy nyugodtan kitarthatnak a választásuk mellett.

„Ez tényleg nagyon rossz. Hacsak nem Hollandiában élsz, ahol a Senna úgy tűnik, átlagos névnek számít” – írta egy felhasználó, egy másik pedig hozzátette: „Számomra ez kizáró ok lenne, de gondolom, attól függ, mennyire elterjedt ez a gyógyszer az országban, ahol élsz.”

„Nem használok TikTokot, és még soha nem hallottam, hogy a Senna egy hashajtó neve lenne” – írta egy másik hozzászóló, de azt is megjegyezte, hogy valószínűleg Siennának hallaná a nevet, ha valaki bemutatkozna neki.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet