Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Most fedezted fel, hogy mennyire megrongálódott a hajad? Nem az olló az egyetlen megoldás, hogy helyrehozd!

Mivel tudjuk, hogy mennyire értékes számodra is a hajkoronád, az alábbiakban hasznos tanácsokat gyűjtöttünk össze a megtöredezett hajvégek ápolására!

Járj rendszeresen fodrászhoz! Ha a hajad hat-nyolchetente vágatod, nem fog felmerülni annak a veszélye, hogy megtörjön a hajszálaid vége. Tudnod kell, hogy akárhogy is ápolnád, egy idő után a hajad csak elgyengül, elveszíti szépségét. De ha rendszeresen vágatod, mindig erősen és szépen nő.

Kerüld a hajvégekre való szérumokat! Ezek ugyanis nem tesznek egyebet a sérült hajjal, minthogy ideiglenesen összeillesztik a szétvált hajszálakat, de a haj szerkezete attól még csak tovább romlik.

Próbáld kevesebb kémiai hatásnak kitenni a hajad! A vegyületek ugyanis sokat ártanak a haj szerkezetének, legyen az hajfesték, színező, színtelenítő vagy egyszerűen a klór a medence vízéből.

A természetes haj a legszebb! De ha mégis megfestenéd vagy színt változtatnál, keresd a legenyhébb és legszelídebb megoldást a módosításhoz. Ha véghezvitted a festést/színtelenítést, szigorúan használj balzsamot minden hajmosás után!

A brutális fésülködés tönkreteheti a hajad! Sokan fittyet hánynak a hajszálak törékenységére, ezért fésülködés közben nem vigyáznak a haj épségére. Ha te sem vetted ezt eddig számításba, jó ha ezentúl odafigyelsz rá. És tupírozni sem jó sokáig a hajat, mert az is ártalmas rá nézve.

Hajhullás ellen a következő élelmiszereket ajánljuk neked!

Ne fésülködj gyakran! És keress egy olyan hajkefét, fésűt, ami nem árt fölöslegesen a hajnak (például elektromozza, összekócolja, tépássza).

Fésülködj helyesen! Kezdd mindig alulról felfele. Egyszer a végeket fésüld ki, majd úgy haladj tovább. Ha gubancra bukkansz, az ujjaiddal bogozd ki! A vizes hajjal redkívül óvatosnak kell lenned. Hogy könnyebben kifésülhesd, használj természetes anyagokból – olívaolajból, mézből vagy tojássárgából – készült hajmaszkokat.

Az UV sugaraktól is óvnod kell a hajad! Ha még nem hallottad volna, ezek is ártanak annak szerkezetének (mint ahogyan egyébre is kihatnak). Ha huzamosabb ideig kell a napon tartózkodnod, viselj kalapot vagy használj UV-szűrő készítményeket.

Havonta egyszer ajánlott, hogy valamilyen olajat vigyél fel a hajad teljes hosszára, hidratálóként. Ez lehet olíva- vagy ricinusolaj.

Ha lehet, szárítsd a hajad hajszárító nélkül. Továbbá az is fontos, hogy sose dörzsöld a hajad, miután megmostad, hanem csak itasd fel a törülközővel a vízfölösleget.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!