Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Shrek figuráját ihlető Maurice Tillet a való életben beleszeretett egy gyönyörű nőbe!

A Disney-karakterek közül sokakat a való élet ihletett, és ez alól a híres Shrek sem kivétel. Bár hivatalosan nincs alátámasztva a tény, de számos bizonyíték szól amellett, hogy Shrek-et Maurice Tillet, egy szokatlan fizikai megjelenésű francia harcos személye ihlette.

A kis Maurice a 20. század elején valahol az Ural-hegység lábánál született. Egy francia család fia volt, akik azért költöztek Oroszországba, hogy az infrastruktúrát fejlesszék a keleti nagyhatalom ezen területén. A kisfiú apja, az idősebb Tillet zseniális mérnök volt, éppen ezért a szentpétervári kormány szerződtette, hogy támogassa a vasutak megjelenését az Orosz Birodalomban.

Életük tökéletesen alakult a fagyos Oroszországban, azonban egyszer csak valami teljesen váratlan dolog történt a családdal.

A családfő egy szörnyű baleset következtében elhunyt, ezért az özvegy és Maurice visszatértek Franciaországba.

Nem sok idő múlva a kis Maurice-nél az orvosok egy jóindulatú daganatot fedeztek fel, ami szokatlanul gyorsan növekedett. A szörnyű betegséget akromegáliának hívják. Az agyalapi mirigy diszfunkcionális működése következtében Tille végtagjai és a csontjai hirtelen aránytalanul kezdtek növekedni, és ez eredményezte az “ogre”-szerű kinézetet.

Tille sajnos az emberek gonoszságának célpontjává vált, akik már nem is szólították a nevén, hanem csak különböző sértegető becenevekkel illették. 18 éves korában Maurice bevonult a francia hadseregbe, ahol öt évet töltött el mérnökként.

Shrek a való életben egy igazi harcos volt

A különleges figura hamar felkeltette Karolis Požėla nevű litván birkózó figyelmét, aki meggyőzte Maurice-t, hogy próbálja ki ezt a sportot. 1944. augusztus 1-jén győzelmet aratott, és ország-világ megismerte. Az Amerikai Birkózó Szövetség világbajnoki mérkőzésén legyőzte Steve “Crusher” Caseyt.

Mint később kiderült egy Olga nevű gyönyörű nővel volt szerelmi viszonya, de kapcsolatukról nem sokat lehet tudni. Amikor sportkarrierje elkezdett hanyatlani, a harcos elszigetelte magát, és Massachusetts-i otthonába vonult vissza. Az “ogre” 1954-ben halt meg szívbetegségben.

Halála után több emlékhelyet állítottak fel számára, köztük a chicagói Nemzetközi Sebészeti Múzeumban is, ahol egy életnagyságú Tillet szobor található.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!