KezdőlapBulvár1977-ben egy ápoló megmentette egy égési sérüléses baba életét... 38 évvel később...

1977-ben egy ápoló megmentette egy égési sérüléses baba életét… 38 évvel később csodálatos dolog történt!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A most 38 éves Amanda Scarpiati az egész életét azzal töltötte, hogy kereste azt az ápolónőt, aki megmentette az életét. A fiatal nő alig pár hónapos korában egy háztartási baleset következtében súlyos égési sérüléseket szenvedett, az élete csupán egy hajszálon múlott.

apolono1

Amanda jelenleg New Yorkban HR-menedzserként dolgozik, és világ életében sok sérelem érte az arcán mély nyomott hagyott égési sebek miatt. Elmondása szerint 1977-ben, egy újságcikkhez készült fénykép adott neki erőt sokszor.

“Nem tudtam, hogy ki a nővér, hogy hívják, semmi információm nem volt róla, de azzal tisztában voltam, hogy neki köszönhetem az életem, és bízhatok benne” – mesélte Amanda.

Szerette volna megtalálni a jóságos nőt, így a legnagyobb közösségi portálon, a Facebook-on próbálkozott. Közétette a fényképet, és kérte az ismerőseit, hogy osszák meg, hogy minél több emberhez eljusson, hátha így nyomára bukkannak a nővérnek.

apolono2

Végül egy véletlen folytán a fénykép és a felhívás eljutott az ápolónő egy volt kolleganőjéhez, akivel annak idején együtt dolgoztak a kórházban. Így Amanda megtudta azt is, hogy a régóta keresett nővért Susan Bergernek hívják, és amint megkapta az elérhetőségét, rögtön fel is vette a kapcsolatot vele. Megbeszéltek egy találkozást, mely életreszóló élményt jelentett mindkettőjük számára.

apolono3

“Nagyon jó érzés, hogy egy általam ápolt beteg ennyire kötődik hozzám, akit ráadásul egészen kicsi korában segítettem. Sokat jelent számomra, hogy az összes segítő személy közül pont velem szeretett volna találkozni” – mesélte a találkozáskor az 58 éves nő, aki jelenleg egy New York-i klinika vezetője.

EMOTIONAL REUNION: Woman badly burned as a baby is reunited with the nurse who cared for her 38 years ago. http://nbcnews.to/1j1bjpQ

Posted by NBC Nightly News with Lester Holt on 2015. szeptember 30.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet