Szabaduljunk meg a bőrproblémáktól, és pattanásoktól a kakukkfű segítségével!

0
2353

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Felejtsük el a drága krémeket, és kencéket, hiszen az alábbi természetes módszer jóval lekörözi mindeniket. Ráadásul semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz, könnyű elkészíteni, és nagyon költséghatékony. Aki megakar szabadulni a pattanásoktól, még ma készítse el.

A legújabb kutatások szerint a kakukkfű a legjobb növényi szer a pattanások ellen. Megszabadít a gyulladást okozó baktériumoktól, nyugtatja a bőrt, és megakadályozza az aknék kialakulását. Egy felmérésben a kakukkfű és a körömvirág versenyzett. Bár a körömvirág is elpusztította a baktériumokat, de a kakukkfű sokkal hatékonyabbnak, és gyorsabbnak bizonyult.

Készítsünk kakukkfű tinktúrát!

Várjuk meg a teljes virágzás idejét, vagyis a június, júliust, és ekkor gyűjtsünk belőle egy nagyobb mennyiséget.

A friss növényt halmozzuk egy befőttes üvegbe, és töltsük fel annyi 38-40%-os alkohollal, hogy ellepje a virágot. Rázzuk össze az üveg tartalmát, fedjük le, és hagyjuk napos helyen érlelődni 14 napon keresztül. Ezután szűrjük le, töltsük egy kisebb üvegbe. Áztassunk bele egy vattapamacsot, és ezzel törölgessük az arcunk rendszeresen.

A kakukkfű tea belülről tisztít!

Egy evőkanál szárított kakukkfüvet tegyünk 2 dl forrásban levő vízbe. Fedjük le, majd egy fél óra múlva szűrjük le, és édesítsük egy kevés mézzel. Naponta 3-4 csésze kakukkfű teát igyunk meg.

A kakukkfüvet mindig a déli, napos órákban gyűjtsük, mindenképp akkor, amikor már a harmat felszáradt. Késsel vagy ollóval vágjuk le a növény felső részét, szárítsuk meleg, de árnyékos helyen, majd tároljuk papírzacskóban.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved