A fekete tea segítségével könnyen megszabadulhatsz a kellemetlen lábszagtól!

0
2703

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nagyon sok ember küzd lábizzadással, és kellemetlen lábszaggal. Főleg a téli időszakban nagyon nehéz megőrizni a lábunk egészségét, mivel nem szellőzik, és a napsugarak sem igazán érik. Figyeljünk oda arra, hogy csak természetes anyagból készült zoknit, és lábbelit hordjunk!

A fekete tea segítségével könnyen megszabadulhatsz a kellemetlen lábszagtól!

Ha a lábunk túl sokáig van “bezárva” egy vastagabb zokniba, vagy csizmába, előbb utóbb izzadni kezd. Cseréljük rendszeresen a zokninkat, és időközönként, főleg, ha otthon vagyunk, üldögéljünk egy-egy rövid ideig mezítláb is.

Télen nagy segítségünkre lehetnek a lábnyugtató, és gyógyító lábfürdők, de nyáron is alkalmazzuk őket bátran. Az alábbiakban egy fekete teás lábfürdőt mutatunk be, mely segítségével könnyen megszabadulhatunk a kellemetlen lábszagtól.

Hozzávalók:

  • 5 tasak fekete tea,
  • 4 csésze forró víz.

Alkalmazás: egy nagyobb mosdótálba töltsünk kellemes, szobahőmérsékletű vizet, majd adjuk hozzá a fekete teából, és a forró vízből készült főzetet. Áztassuk benne a lábainkat egy fél órán keresztül. Tíz napon keresztül ismételjük meg ezt a kellemes lábfürdőt.

A fekete tea 2-4% százalék koffeint tartalmaz, ezért a kávéhoz hasonló hatásokkal rendelkezik. Felpörgeti a szervezetet, éberré, és energikussá tesz. Vízhajtó, és antioxidáns tulajdonságai is vannak. Csökkenti a Parkinson-kór, a szív- és érrendszeri betegségek tüneteit. Egyesek szerint a fekete tea megakadályozza a fogszuvasodást, és a vesekő kialakulását.

A fekete teás lábfürdő megszabadít a méreganyagoktól, és csökkenti a kellemetlen lábszag kialakulását is. Reggel, mielőtt felhúznánk a zoknit, szórjuk meg a lábunk egy kevés szódabikarbónával, majd erre húzzuk a zoknit. A szódabikarbóna fertőtleníti a lábat, segít megszabadulni a lábgombától, és a kellemetlen lábszagtól.

Save

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!