A kóla 10 felhasználási módja, ami ajándék lehet a lakásban

0
6723

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sokak kedvenc itala nem túl egészséges, azonban azt nem árt tudni róla, hogy a fogyasztáson túl kiváló tisztítószer is lehet belőle. Az alábbiakban tíz olyan trükköt mutatunk, melyre sose gondoltál volna. Csupán egy üveg kólára lesz szükség, és indulhat a varázslás.

A kóla 10 felhasználási módja, ami ajándék lehet a lakásban

1. Ha odaégett az edény, mindössze annyit kell tennünk, hogy öntsünk az aljába egy kevés kólát, hagyjuk állni 5-10 percig, majd dörzsöljük át alaposan az égett felületet. Percek alatt újra tiszta, és csillogó lesz a lábas, fazék.

2. A porcelán edényeink újra csillogóak, és vakítóan fehérek lehetnek, ha egy kevés kólával mossuk át őket. Ezzel a módszerrel megszabadulhatunk a foltoktól, elszíneződésektől.

3. Ha van kólánk otthon, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a vécécsészénk is vakítóan fehér lesz. Nem kell káros vegyszereket használnunk, öntsünk egy kevés kólát a vécécsészébe, hagyjuk állni néhány percig, majd keféljük ki.

4. Az olaj, vagy üzemanyag foltokat a padlóról könnyen feltakaríthatjuk kóla segítségével. Öntsünk a foltra egy kevés kólát, hagyjuk hatni, majd jó bő vízzel mossuk le.

5. Segítségével nagyon jól meg lehet tisztítani az autó akkumulátorát, és motort is.

6. Kóla segítségével a vérfolt is kijön a ruhákból.

7. A króm edények csillogását elő tudjuk varázsolni, ha egy kis kólával dörzsöljük át őket.

8. A fém bútorokról könnyen le tudjuk szedni a festékfoltot, kóla segítségével. Mártsunk kólába egy tiszta rongyot, és ezzel töröljük át többször a problémás felületet.

9. Csillogóvá varázsolhatjuk a régi pénzérméket a kóla segítségével. Áztassuk egy darabig egy kis pohár kólában őket, majd mossuk le vízzel.

10. Egy kólába mártott szivacs segítségével dörzsöljük át a rozsdafoltot, hagyjuk állni egy keveset, majd töröljük le egy tiszta ronggyal. A rozsdafolt a kóla összetevőinek hatására kioldódik a ruhánkból.

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!