Észrevett egy örvényt, majd elkezdte filmezni. Ami ezután történt teljesen ledöbbentette! – VIDEÓ

7
56483

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A természet néha hihetetlen meglepetéseket tud produkálni. Kirándulásaink alkalmával olyan váratlan események következhetnek be, melyekre egyáltalán nem vagyunk felkészülve.

orveny2

Az alábbi videó egy spontán folyóparti séta alkalmával készült, igencsak megdöbbentő természeti jelenségnek vagyunk tanui.

Egy fiatalember a lettországi Dviete folyó partján sétált, amikor észrevett egy fura örvényt a vízben. Elővette a telefonját, és filmezni kezdte az eseményeket. A dolog érdekessége abban rejlett, hogy az örvény, minden körülötte levő dolgot elnyelt.

Bármilyen törmeléket, jégtáblát, hordalékot, növényt, faágat, sőt még a halakat is egy folytonos sodrással maga felé vonzott és eltüntette azokat. Ilyenre eddig a környéken még nem volt példa. Mint egy fekete, feneketlen lyuk, úgy nyelt el minden útjába kerülőt a folyóban keletkezett örvény.

Nézzétek meg a videót és írjátok meg nekünk szerintetek mitől alakulhatott ki ez a hatalmas örvény?

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Elképzelhető,hogy nagyméretű föld alatti üreg beszakadt,vagy egy zsilipet nyitottak meg,ami nem látható a videóban!

  2. Árvízvédelmi megoldás lehet. Ha a jeges ár lakott településeket veszélyeztet, akkor olyan területet /árteret/ árasztanak el ahol nem keletkezik akkora kár. A megnyitott zsilip beömlő nyílásának a hatását láthatjuk.

  3. Hozzászólás:Szerintem a folyó alatt húzódik egy barlang,vagy barlangrendszer,aminek a boltozata beszakadt,így nyelve el mindent!

  4. Földgáz és kőolaj kinyerése során a földben vákum keletkezik ennek során víz kerül annak helyébe. Hasonló módon tűnt el Bajkál tó és több kisebb tavak.

  5. Ez egy völgyzárógát tölcséres túlfolyó nyílása. Biztonsági vízleeresztő, magas vízállás esetén ezzel védik a gátat az elöntéstől.

  6. Szerintem egy víz alatti motorral hajtott propeller, túl egyenletes a forgása.. 😂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved