Gyorsétterembe beülni jó, sőt nagyon imádjuk, mivel utánozhatatlan ízvilággal csalogatnak. Csak, ami nagyon finom, nem biztos, hogy egészséges is.
Ki ne szeretné csípős szószba mártogatni a ropogós csirkefalatokat? A jó hír az, hogy ezután otthon is elkészíthetjük. Nézzünk egy fantasztikus receptet.
Hozzávalók: 8 darab csirkehús, 1 csésze liszt, ½ csésze krumplipüré por, 1 evőkanál só, 1 evőkanál fűszerkeverék, ½ teáskanál őrölt bors, ¼ teáskanál Cayenne bors, ½ teáskanál fokhagyma por, 1 teáskanál vöröshagyma por, 2 tojás, ¼ csésze víz, repce olaj a sütéshez.
Elkészítés: a legjobb, ha kicsontozott csirkecombot vagy szárnyat készítünk el. A száraz hozzávalókat mind egy tálkában alaposan keverjük el. A tojásokat egy másik tálban verjük fel. Fogjuk a csirkedarabokat, majd forgassuk bele, előbb a tojásba, azután a lisztes keverékbe.
Ezután jön a trükk: dupla bunda készül. Ismét forgassuk a tojásba, majd megint a lisztes keverékbe. Tegyük forró olajba, és süssük aranybarnára mindkét oldalukat.