Valóságos varázslat! Évente kétszer szétnyílik a tenger Dél-Koreában!

0
1921

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mózes kinyújtotta a botját a Vörös tengeren, a víz kettényílt, és egy sétány keletkezett. Akik követték őt, vagyis az izraeliták átkelhettek biztonságban, de akik ellene fordultak, azok belefulladtak a tengerbe. Azt gondolnánk, hogy ilyen nincsen a valóságban. Márpedig van: Dél-Koreában a tenger évente kétszer szétnyílik, biztonságosan át lehet sétálni rajta.

Jindo tenger

Jindo szigete, Dél-Koreában a harmadik legnagyobb sziget. A különleges hely világszerte egyre ismertebbé válik, annak köszönhetően, hogy az árapály következtében a szigeten évente kétszer szétnyílik a tenger. Ilyenkor látogatók ezrei sétálnak át Jindo szigetéről Modo szigetére.

A 2,8 km-es távolságot egy 30-40 méteres homokos út köti össze. Aki át akar kelni, annak bizony igyekeznie kell, ugyanis ez az út csak egy órán keresztül áll a látogatók rendelkezésére, utána bezárul.

jindo-tenger

A csoda évente kétszer, februárban és júniusban történik meg. Mindkét alkalommal óriási ünnepséggel köszöntik a természetfeletti történést, a világ különböző pontjairól érkeznek látogatók, hogy megcsodálják.

A jelenség a nyugati világ számára csak 1975 óta ismert, ekkor Pierre Randi nagykövet tudósított róla egy francia újságban.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!