Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy 11 éves fiú története, akit börtönbe zártak egy olyan tettért, amit nem is követett el!

Jordan Brown mindössze 11 éves volt, amikor egy nap rendőrök szedték ki az ágyából, elvitték, és másnap már a börtönben ébredt. Nem értette, hogy mi történik vele, hiszen tudta, ő nem követett el semmit. Esélye sem volt megvédeni magát!

Christopher Brown és Kenzie Houk épp a házasságukat tervezgették, amikor hihetetlen dolog történt, ami az egész forgatókönyvet megváltoztatta. Akkor már egy nagy házban laktak együtt: Christopher, Kenzie, Christopher előző kapcsolatából született, 11 éves fia, Jordan, és Kenzie két kislánya, a 7 éves Jeness és 4 éves Adalynn.

Azonban mindenki megdöbbenésére 2009. február 21-én a 8 hónapos terhes Kenziet holtan találták az ágyában. Az apa, Christopher már munkában volt, Jordan és Jeness iskolában, csupán a 4 éves Adalynn volt otthon az anyjával. A kislány, mikor megtalálta az anyját, eszeveszetten rohant át a szomszédokhoz. A nyomozók egy fegyverre bukkantak a házban, mint utólag kiderült, hogy ez az a fegyver volt, amit Christopher adott a fiának ajándékba, hogy majd együtt tudjanak vadászgatni.

Elkezdődtek a vizsgálatok, mivel Jordan ruháján és kezén lőport találtak, egyértelmű volt, hogy a nyomok elsődlegesen hozzá vezettek. Az igazságszolgáltatás úgy ítélte meg, hogy nincs is szükség más bizonyítékra, így másnap reggel letartóztatták az akkor 11 éves fiút.

Jordan Brown ellen kettős gyilkossággal emeltek vádat.

A bírói döntés nyomán először a felnőtt bűnözők börtönébe zárták a fiút, majd onnan a fiatalkorúak börtönében helyezték át, ahonnan végül négy év múlva, 2016-ban engedték ki, a felügyeleti jogot egy Ohio-ban élő nagybátyja kapta meg, a hatóságok 21 éves koráig megfigyelés alá helyezték. Azonban az ügyvédeknek sikerült ezt a döntést hatályon kívül helyeztetniük, így 2018. július 18-án a Pennsylvaniai bíróság ítélethirdetéséből kiderült, hogy nem a talált fegyverrel követték el a gyilkosságot, így Jordant minden vád alól felmentették, viszont a fiú szinte egész gyerek- és fiatalkora a rácsok mögött telt el, így most Jordan azért küzd, hogy a hozzá hasonló, igazságtalanul elítéltek ügyére minél hamarabb fény derüljön.

“11 éves voltam, szinte még gyerek. Annyira emlékszem, hogy felébredtem reggel, jött a rendőrség, és bevittek a börtönbe. Nem emlékszem semmire, csak azt tudom, amit elmeséltek nekem. Mondták, hogy meghalt a mostohaanyám, de én semmire nem emlékszem” – mesélte a már 21 éves fiatalember.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!