Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az RTL Klub már nyáron döntött a sorozat befejeztéről, jövő nyárig még láthatjuk a képernyőn.

22 év után véget ér minden idők leghosszabb magyar sorozata, a Barátok közt. Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek erősítette meg a hírt, azt mondta, nézettségben már a minimumot sem hozza a sorozat.

Már egy ideje problémák adódtak a Barátok közt nézettségével, ezért sem tudja az RTL főműsoridőben sugározni.

„Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült” – jelentette ki Kolosi Péter.

“A Barátok közt a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozása, korszakalkotó produkció. Bármi történik, ez mindig így marad. […] Az, hogy a Barátok közt ilyen régóta képernyőn van és ebből több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt volt olyan időszak amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott, elképesztő teljesítmény. Annak idején az összes többi tévétársaság úgy próbálta szerkeszteni a programját, hogy csak a Barátok közttel ne kerüljön szembe a saját műsora, mert akkor biztosan elbukik. Egy olyan sorozat, amelynek ilyen hatása volt, ami ennyire erős volt és ilyen mértékben tartottak tőle az ellenfelei, mindig is a magyar tévétörténelem egyik legnagyobb csillaga marad. Független attól, hogy most már messze nem nézik ennyire jól” – mondta el a lapnak.

Kolosi elmondta, a sorozat akkor került bajba, amikor 5 éve Kalamár Tamás, a Barátok közt alapító producere távozott a produkcióból.

“Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani. Akkoriban az Ufa Magyarország vezetőit (a Barátok közt gyártója) és minket is sokan figyelmeztettek, hogy ebből baj lesz és mi is kezdtük látni ennek a jeleit, de nem tudtunk mit tenni. Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az Ufa Magyarországnak új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt.” – fogalmazott Kolosi Péter.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!