KezdőlapBulvár41 ágyúlövés adja majd hírül a brit trónörökös érkezését

41 ágyúlövés adja majd hírül a brit trónörökös érkezését

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Akár napokon belül világra jöhet Vilmos herceg és felesége Katalin hercegné első gyermeke. A „Royal Baby hadműveletre” már a tervek készen vannak, nem hivatalos információk szerint a brit királyi család legfiatalabb sarja már szombaton megszülethet, azonban a sajtó a felfokozott előkészületek láttán arra számít, hogy bármelyik percben beindulhat a szülés.

vilmos-kate

A konzervatív Mail on Sunday lap számolt be arról, hogy péntek óta egy magánhelikopter állomásozik a brit házaspár walesi otthona előtt. A kismamát nem helikopterrel fogják kórházba szállítani, hanem Vilmos herceg számára áll készenlétben a gép, aki egy közeli támaszponton teljesít szolgálatot, és a tervek szerint ezzel fog majd Londonba repülni, ha eljön az idő, hiszen ő szeretné feleségét autóval a szülészetre szállítani.

A terhesség ideje alatt a herceg és hercegné együtt lakott a walesi birtokon, nemrég azonban Katalin felköltözött a fővárosi Kensington-palotába, hogy közel legyen az észak-londoni Paddington kerületben található St. Mary’s Hospital klinikához, ahol majd életet ad a trónutódlásban harmadik helyen álló elsőszülöttjének. A születési „hadműveletnek” már vélhetően egy többlépcsős stratégiai tervet dolgoztak ki. Ha beindul a szülés, akkor a klinika bejárata előtt fegyveres rendőrök fognak megjelenni, és addigra már biztosan úton lesz a királyi család elsőszámú szülész-nőgyógyásza, Marcus Setchell professzor is, akinek autója tetejére a rendőrség egy villogót is elhelyezett, hogy nehogy elakadjon a londoni dugóban. Emellett egy külön kódolású mobiltelefont is adnak az orvosnak, amelyen értesíteni fogják arról, hogy indulhat.

Ha megszületik a kicsi, Vilmos herceg szintén egy külön kódolású készüléken közli a jó hírt nagymamájával, II.Erzsébet királynővel. David Cameron brit miniszterelnökkel és Justin Welby-vel, Canterbury érsekével, az anglikán egyház első számú vallási méltóságával a házaspár személyi titkára, Jamie Lowther-Pinkerton közli az örömteli eseményt. Az udvar ezután értesíti az 54 tagállamból álló Nemzetközösség országainak vezetőit, ahol mai is a mindenkori brit uralkodót ismerik el államfőjükként.

A lakosság a hagyományoknak megfelelően, akkor szerezhet tudomást, hogy megszületett a jövőbeli uralkodójuk, amikor a Buckingham-palota kapujára kifüggesztik a hírről szóló írásos közleményt, ezután pedig 41 ágyúlövést is leadnak a Hyde Parkban, szintén hírül adva az hercegi utód érkezését. A királyi udvar hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy a szülők nem tudják gyerekük nemét, ez csak a születés pillanatában derül ki számukra is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet