Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ed Stafford volt brit katonatiszt elfogadta egy brit televízió felkérését, hogy 60 napon át hajléktalan legyen.

A kísérlet során a londoni, glasgowi és manchersteri hajléktalanok között élt.

“Amikor elfogadtam a Channel 4 felkérését, hogy 60 napig az utcán éljek be akartam bizonyítani a negatív sztereotípiákat és megmutassam micsoda túlélési történetet vannak köztünk. A végeredmény sokkal keményebb volt, mint az én valaha vártam volna.” – mondta a férfi.

Stafford azt is elárulta, hogy a hajléktalanok fantom közösségnek tekinthetőek, mert a járókelők alig veszik észre őket, mégis közöttük szoros kötelék van. Londonban például azt figyelte meg, hogy a hajléktalanok az egyetlen emberek, akik egymás szemébe néznek, amikor találkoznak egymással.

A férfi arra számított, hogy a 60 nap alatt lefogy, de legnagyobb meglepetésére 5 kilót hízott, mivel nagyon sok járókelő vásárolt neki szendvicset vagy gyorséttermi kaját.

Ami az összegyűjtött pénzt illeti, a férfi elárulta, volt olyan hónap, hogy többet keresett, mint az átlag brit munkás. Londonban egy hajléktalan akár 200 angol font is megkereshet egy nap, ami messze meghaladja az átlagkeresetet (ami Nagy-Britanniában 500 lírát tesz ki hetente).

Manchesterben találkozott egy olyan férfival, aki fél óra alatt kereste meg a 20 angol font, arra hivatkozva, hogy meg szeretne szállni egy hosztelben, ám később a pénzt drogra költötte.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!