Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az egyik leglátványosabb Cirque du Soleil show végre Budapesten!

Saltimbanco a Cirque du Soleil legrégebben futó és egyik legfőbb showja. A társulat meghatározása szerint az élet ünneplése, amelynek jelenleg futó verzióját kifejezetten a nagy arénák technikai lehetőségeit kihasználva alkottak meg.

A vihar és a szélcsend, az erő és a költészet között, a Saltimbanco egy jelképes és cirkuszi utazásra viszi nézőit egy város szívébe.

A Saltimbanco szó az olasz „saltare in banco” kifejezésből ered, amely nagyjából annyit tesz magyarul: ugrás a színpadra – a városi élményeken alapszik, az ott élő emberekről szól, a sajátosságokról és a hasonlóságokról, családokról és társaságokról, az utcák nyüzsgéséről és a felhőkarcolók magas tornyairól. Ugyanakkor a szó kifejezi az akrobatikához fűződő kapcsolatot is, hiszen a salto és a banco alapszavakból áll össze.

A Saltimbanco egy jellegzetes Cirque du Soleil show, amelyet a nagyvárosok felépítése és lakóinak sokszínűsége inspirált; határozott képi megvalósítással és karakterekkel, amelyek a nézőket egy álomvilágba repítik, egy kitalált városba, ahol a változatosság ad reményt.

A Saltimbanco eredeti premierje 1992. április 23-án volt Montreálban. 14 évnyi nagy sátras turné és 9,5 millió néző után, 2007-ben teljesen felújították, újragondolták, és egy még nagyobb méretű, akrobatikus aréna show vált belőle, olyan hang és fényhatásokkal kiegészítve, amely a sátras verzióban nem volt kivitelezhető.
Az új Saltimbanco turné az elmúlt 3 évben több mint 100 városba jutott el, de üzenete ma is legalább olyan lényeges, mint az első bemutató idején.

Budapesten 6 előadást tart a társulat, 2010. december 8-án, szerdán 19 órakor, 9-én, csütörtökön és 10-én, pénteken 20 órakor, 11-én, szombaton 16 és 20 órai kezdettel, valamint 12-én vasárnap 17 órai kezdettel lesz látható a Saltimbanco show.

Az előadás egy óriási, több mint 700 négyzetméteres, félköríves színpadon játszódik, és az Aréna teljes magasságát bejátsszák légtornászai, rúd akrobatái és zsonglőrei.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!