Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nincs ember ezen a bolygón, aki ne kapná fel a fejét, ha meghallja a Monica Lewinsky nevet. 20 év telt el a világtörténelem legnagyobb botránya óta, a ma 44 éves egykori szerető mégsem fogja tudni soha levakarni magáról az akkor megszerzett népszerűséget. Ennek ellenére Monica úgy döntött, ideje végleg elásni a múltat: ma már teljesen más életet él, és felemelt fejjel mutatkozik a nyilvánosság előtt.

Minden idők legnépszerűbb szeretője 1998-ban vált közismertté, amikor rezidensként dolgozott a Fehér Házban, és elkövette azt a hibát, hogy beleszeretett a főnökébe, az USA akkori elnökébe. Bill Clinton és Monica Lewinsky viszonya megrengette a világsajtót, és bár lehettek még hasonló félrelépések az elnökség köreiben, mégis ez lett a legfelkapottabb média-sztori, ami valaha is körbefutotta a világot.

A botrány szó szerint tönkretette az életét

Monica akkor még csak 22 éves volt, előtte állt az egész élet, a történtek azonban kerékbe törték minden álmát és szakmai lehetőségét. A ma aktivistaként és íróként tevékenykedő ex-szerető pokoli éveket tudhat maga mögött, sokat szenvedett, és valósággal menekült a riporterek elől.

Londonba költözött, hogy elkerülje a média figyelmét, és elszigetelten élt, miközben a magánéletét a sajtó napi szinten kiteregette. Az édesanyját arra kényszerítették, hogy ellene tegyen vallomást a bíróságon. Annyira megviselték a nőt a botrányt követő események, hogy poszttraumás stressz-szindrómát és súlyos depressziót diagnosztizáltak nála.

Monica Lewinsky most azt állítja, szörnyen megbánta, hogy akkor viszonyba kezdett a főnökével. De mindezek ellenére azt is elmondta, a kalandja Clintonnal két felnőtt ember közös akaratán alapult, és a megszégyenítés, melyet el kellett szenvednie a botrány során, fenekestül felforgatta az életét.

Monica is csatlakozott a #MeToo mozgalomhoz

Hosszú évekig tartotta távol magát a nyilvánosságtól, bujkált a vizslató tekintetek elől. Ám most végre összeszedte a bátorságát, és ismét a színre lépett, mi több, ő is csatlakozott a #MeToo világmozgalomhoz, a szexuális bántalmazás megfékezése érdekében.

„Mélyen megbántam azt, ami köztem és Clinton elnök között történt.” – nyilatkozta a Fehér Ház egykori szakmunkása, a Vanity Fairnek írt esszéjében. „Természetesen, a főnököm kihasznált engem, de mindig is kitartok az álláspontom mellett: a kettőnk viszonya közös megegyezésen alapult. Minden bántalmazás a későbbiekben ért engem, amikor céltábla lettem azért, hogy ő megvédhesse a legerősebb pozícióját.” – fogalmazott a szerető.

Monica azt is bevallotta, a botrány alatt olyan ajánlatokat utasított vissza, melyekből dollármilliókat kaszálhatott volna, de nem tartotta helyesnek. Mint szakmabelit azonban sosem fogadták el őt: több interjún is részt vett a kommunikáció és branding területén, de sosem találták őt „elég megfelelőnek”, mivel mindig ott lebegett a munkaadói előtt a története.

Az ex-szerető azt állítja, a #MeToo segített neki abban, hogy végre maga mögött hagyja a múltat, és hogy ne érezze magát oly magányosnak. Ezért is döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a tapasztalatait, hogy ezáltal ő is segíthessen másoknak.

„Ha az emberek egy hajszálnyi megkönnyebbülést és felgyógyulást merítenek abból, amin én keresztülmentem, ez már nagy elégtétel lesz számomra, részévé válni valaki továbblépésének.” – nyilatkozta Lewinsky az InStyle magazinnak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!