KezdőlapBulvár„A gyűlölködők a kinézetem miatt ördögnek neveznek”

„A gyűlölködők a kinézetem miatt ördögnek neveznek”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 29 éves Fülöp-szigeteki DeeDee Villegas tetoválásokkal, piercingekkel és különböző testmódosításokkal tűnik ki a tömegből, és igazi „voodoo boszorkánynak” tartja magát. Azt mondja, a testének körülbelül 80%-át borítják tetoválások, beleértve a szemgolyóit is.

DeeDee úgy tekint a voodoo-ra meg a wiccára, mint életmódra és vallásra. Azt mondja, már egészen fiatal korában is lenyűgözte a mágia, gyerekkorában ez egyfajta menekülésnek számított, mivel melegként nem volt könnyű dolga az iskolában.

„A voodoo és a wicca megváltoztattak engem, mint személyt, mert az lehettem, aki lenni akartam, ítéletek nélkül, és a közösség elfogadott, szóval nagy segítség volt.” – mondja.

DeeDee soha nem akart megfelelni az elvárásoknak, és nem akart olyan lenni, mint bárki más, az extrém testmódosítások elengedhetetlenül fontosak a számára, az identitása részét képezik, akárcsak az, hogy valami olyasmit próbál megragadni, amitől a legtöbb ember valószínűleg fél. Nem mindennapi kinézete miatt sok kritika is éri, az emberek gyakran nevezik őt „ördögnek”, „sátánistának” vagy „antikrisztusnak”.

“Általában sötét és gonosz dolgokkal hoznak összefüggésbe.” – mondja DeeDee.

Pedig a voodoo hagyományok, amiket ő is követ, nem démonok megidézéséről szólnak, hanem a gyógyításról, a negatív energiáktól való megszabadulásról.

„A voodoo, és általában véve a régi hagyományok szépsége, hogy úgy gyakorolhatod őket, ahogy azt a szíved-lelked diktálja. Mindenki számára másképp működik.” – magyarázza.

DeeDee azonban nem törődik a negatív megjegyzésekkel, nemrég létrehozott egy TikTok profilt is, és már több mint 1 millió követője van. A barátját, Renzyt is online ismerte meg, és azonnal megértették egymást. Renzy is rengeteg kritikát kap a megjelenése miatt – akárcsak DeeDee, ő is sok tetoválást visel – de azt mondja, nem érdekli, mit gondolnak az emberek.

DeeDee szereti megmutatni magát a közösségi médiában, mert úgy érzi, a hozzá hasonló alternatív külsejű emberek nemcsak a Fülöp-szigeteken, de világszerte alulreprezentáltak és alulértékeltek a divat világában.

„Egy olyan világért imádkozom, ahol egyenjogúság és egyenlőség van, és mi is épp úgy élhetünk, mint mindenki más.” – mondja.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet