KezdőlapBulvárA királynő „soha nem fog lemondani a trónról”, mondja a szakértő -...

A királynő „soha nem fog lemondani a trónról”, mondja a szakértő – Károly herceg maximum régensként kormányozhat

-

Robert Jobson újságíró, életrajzíró és a királyi család ügyeivel foglalkozó szakértő elmagyarázta a jelenlegi helyzetet a brit uralkodóházban.

Károly walesi hercegnek apja, a néhai Fülöp herceg halálát követően meglehetősen nagy űrt kell betöltenie családfőként. De amikor a monarchia vezetéséről van szó, a szakértők úgy vélik, a királynő koránt sem készül arra, hogy bárki javára is lemondjon erről a szerepről.

Robert Jobson szakértő az ABC The Heir Pod című podcastjában azt mondta: „A walesi herceg fokozottan nagyobb szerepet vállal, ahogy azt már az elmúlt 5 évben is tette, de most ténylegesen ő a családfő Fülöp edinburgh-i herceg halála után.”

Ezt már olvastad? Katalin hercegné és Vilmos herceg 10 éve házasodtak össze – első találkozásuk kínosra sikeredett

A királynővel kapcsolatban a szakértő a The Mirrornek elmondta: „Azt hiszem, ebben az időszakban törékenynek tűnt.”

De azt is hozzátette: „Soha nem fog lemondani a trónról.”

Úgy gondolják, hogy a királynő Fülöp herceg halálát követően végleg a windsori kastélyba költözik, mivel ott temették el a férjét. A beszámolók szerint örökre elhagyhatja a Buckingham-palotát.

Ezt már olvastad? Diana hercegné elsírta magát: fotó örökítette meg a pillanatot, amikor Károly herceggel megromlott a házassága

Ez a feltételezés pedig széles körben elterjedt híresztelésekhez vezetett, melyek szerint elérkezhetett az idő, hogy Károly hercegből király legyen, de a szakértő szerint a királynő egyáltalán nem készül lemondani a trónról.

Szerinte Károly herceg maximum régensként kormányozhat, ami azt jelentené, hogy eleget tenne a királyi kötelezettségeknek, anélkül, hogy ténylegesen birtokolná a címet. Valójában már így is számos alkalommal képviselte a királynőt olyan eseményeken vagy állami látogatásokon, amiken II. Erzsébet nem tudott személyesen részt venni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet