KezdőlapBulvárKatalin hercegné és Vilmos herceg 10 éve házasodtak össze - első találkozásuk...

Katalin hercegné és Vilmos herceg 10 éve házasodtak össze – első találkozásuk kínosra sikeredett

-

Katalin hercegné és Vilmos herceg április 29-én ünneplik tizedik házassági évfordulójukat, de ennél jóval régebben ismerik egymást, és évekig randevúztak az egyetemen, bár az első találkozásuk meglehetősen kínosra sikerült, és Katalin fülig elvörösödött.

Katalin és Vilmos a skóciai St. Andrews-i Egyetemen ismerkedtek meg, ahová 2001-ben iratkoztak be. Katalin művészettörténetet, Vilmos pedig földrajzot tanult az intézményben. Az egyetemi környezet megteremtette a lehetőséget arra, hogy valami igazán különleges alakulhasson ki kettejük között, mert lehetővé tette két, nagyon is különböző világ találkozását.

Catherine Elizabeth Middleton a középosztályból származik, anyai ágon az ősei egyszerű bányászok voltak. Édesanyja, Carole, légiutas-kísérő, édesapja, Michael pedig pilóta majd pedig diszpécser volt. A pletykák szerint a kamaszlány szobájának falán ott volt Vilmos herceg képe, de az eljegyzési interjún Katalin csak nevetett ezen a feltételezésen.

Első találkozásuk 2002-ben nem volt szerelem első látásra. Egyes beszámolók szerint Katalin bemutatott egy kínos pukedlit, amikor először találkoztak a kollégiumban, és később ő maga is kínos pillanatként emlékszik vissza az első találkozásra: „Azt hiszem, élénkvörös lettem, amikor megismertelek, és aztán gyorsan elmenekültem, nagyon félszegnek éreztem magamat.”

Eleinte mindkettejüknek más partnere volt, és csak barátok voltak. Az egyetem második évében néhány másik barátjukkal közösen béreltek lakást, és így lakótársak lettek, és egyre több időt töltöttek együtt.

„Több időt töltöttünk egymással, nagyon jól szórakoztunk, és rájöttünk, hogy ugyanazok a dolgok érdekelnek minket.” – idézte fel később Vilmos herceg.

Robert Lacey történész ugyanakkor egy másik mulatságos találkozást is leír a pár között.

„Körülbelül egy hónapja kezdődhetett meg a tanév, és részt vettek egy partin, ahol Vilmosra ráhajtott egy erősen rámenős diáklány. A herceg udvariasan viselkedett, de nem tudta lerázni magáról, és a lány nem értett a célzásokból – aztán a semmiből hirtelen ott termett Kate, és átkarolta Vilmost. Bocsánat – mondta a herceg – de már van barátnőm. Azzal kuncogva továbbálltak.” – írja a történész.

Kapcsolatuk a beszámolók szerint 2003 tavaszán kezdődött, amikor már egy ideje lakótársak voltak. Ekkor a herceg végignézett egy jótékonysági divatbemutatót, amin Katalin is részt vett, mint modell, és a csinos lány a kifutón felkeltette Vilmos érdeklődését. A kapcsolatuk nem sokkal ezután kezdődhetett, de egy darabig még nem hozták nyilvánosságra.

Románcuk végül 2004-ben vált nyilvánossá, amikor a sajtóban megjelent róluk egy közös kép, ami egy klostersi sítúrán készült. Innentől kezdve a média állandóan azt találgatta, mikor kerül sor az eljegyzésre. A diploma megszerzése után kapcsolatuk útjába számos nehézség gördült. Az egyetem után a média figyelme nehézségeket jelentett Kate Middletonnak, ráadásul a kapcsolatuk is hullámvölgybe került, és 2007-ben egy rövid időre még szakítottak is, de végül sikerült visszatalálniuk egymáshoz.

Vilmos herceg végül 2010 októberében egy kenyai vakáció során kérte meg Katalin kezét, és 2011. április 29-én összeházasodtak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet