KezdőlapBulvárDiana hercegné elsírta magát: fotó örökítette meg a pillanatot, amikor Károly herceggel...

Diana hercegné elsírta magát: fotó örökítette meg a pillanatot, amikor Károly herceggel megromlott a házassága

-

Egy királyi fotós felidézett egy nyilvános eseményt, amikor lencsevégre kapta, amint a hercegnő könnyekben tört ki egy nyilvános eseményen, amikor a tömeg nem láthatta.

Valószínűleg nincs egyetlen ok vagy pillanat, ami megmagyarázhatná, miért ment tönkre Diana hercegné és Károly herceg kívülről tökéletesnek látszó kapcsolata. Sokak szerint a körülmények egész sora vezetett az egyik legnyilvánosabb szakításhoz. A Fox News szerint Diana életrajzírója, Andrew Morton, számos olyan eseményt sorolt fel, amelyek miatt a hercegnő magányosnak érezte magát a házasságában és a palotában.

Van azonban egy kiemelt pillanat, amely egyértelműen láthatóvá tette a házasságon belül megmutatkozó repedéseket a külvilág számára. Ezt a pillanatot örökítette meg a királyi fotós, aki elkísérte a párt a nyilvános megjelenéseiken és körútjaikon. Ez pedig azt jelentette, hogy lehetősége volt megfigyelni a házaspárt akkor is, amikor a kamerák éppen nem szegeződtek rájuk, és a tömeg sem láthatta őket.

Ken Lennox volt az a fotós, aki elsőként fényképezhette le együtt Lady Dianát és Károly herceget, és azután élete végig fotózta a hercegnét. Így 1983-ban ő is részt vett Diana hercegné és Károly herceg ausztráliai útján, és felidézett egy őszinte pillanatot, ami felfedte az igazságot a pár házasságáról.

Lennox egy négy részes dokumentumfilm-sorozatnak (Inside The Crown: Secrets of the Royals) beszélt arról a pillanatról, amikor észrevette, hogy valami nem stimmel az ifjú pár házasságában. Arról mesélt az ITV-nek, hogy látta, amint a hercegné könnyekben tört ki férje oldalán.

Lennox elmesélte, hogy az egyik útjuk során meglátogatták a Sydney-i Operaházat, ahol ezrek fogadták őket, a fotós pedig egy másik autóban ült, hogy onnan készíthessen fényképeket az eseményről, amikor rájött, hogy valami nincs rendben a párral. Amikor a tömeg nem láthatta, és Károly herceg is elfordult, Diana sírva fakadt.

„Körülbelül egy,-másfél méterre lehettem a hercegnétől, próbáltam belevenni a képbe az operaházat a háttérben és a tömeget, amikor Diana könnyekben tört ki, és percekig sírt.” – mondta az ITV dokumentumfilmjének. „Miután az eseménynek vége volt, meglátogattam a hercegné és a herceg sajtófelelősét, és megkérdeztem, mi történt. Mire ő azt mondta nekem: Ken, a szúnyogok, az időeltolódás és a meleg. És én elfogadtam ezt a választ.” – tette hozzá.

Lennox megörökítette a pillanatot egy fényképen, amely állítólag az első bizonyítéka annak, hogy a hercegi pár házassága mélypontra jutott. A pár 1983-ban Ausztráliában és Új-Zélandon járt körúton az akkor nem egészen egyéves Vilmos herceggel.

„Azt hiszem, Károly nem vette észre akkoriban. Ha mégis, jellemző rá, hogy másfelé nézett! De ez volt az első jele annak, hogy valami nincs rendben. Később pedig más dolgokra is elkezdtünk felfigyelni.” – mondta a fotós.

Később többen is arról számoltak be, hogy a herceget nem érdekelte, ha felesége érzelmileg összeomlott egy nyilvános eseményen. Diana pedig felvette a hamis nevetés szokását, amivel bosszantani tudta Károly herceget. A The Sun szerint a hercegné akkori sajtótitkára, Patrick Jephson, észrevette, hogy szándékosan „sokat nevet, hogy idegesítse a férjét.”

„Mint a királyi család hivatalosan megjelenő tagjai verhetetlenek voltak, de a kulisszák mögött egészen más volt a helyzet. Nem beszéltek egymással, minimális volt a szemkontaktus, és türelmetlenek voltak egymással. Diana élvezte háttérbe szorítani a férjét, és ha többet nevetett vagy mosolygott, az nem azért volt, mert valóban jobban szórakozott, hanem azért, mert tudta, hogy ezzel a férje idegeire megy.” – árulta el Jephson.

A 90-es évek elejére a dolgok egyre irányíthatatlanabbakká váltak, és a végén már nem tudtak színlelni. Az utolsó hivatalos közös megjelenésük 1992-ben volt Dél-Koreában, ahol valószínűleg már meg sem próbáltak úgy tenni, mintha minden rendben lett volna.

„Teljesen nyilvánvaló volt, milyen nyomorúságosan érzik magukat együtt, nem tudták elviselni egymást, és azt hiszem a sajtóiroda egyszerűen feladta, és azt mondták: „tegyük a lehető legkönnyebbé ezt az elválást”. – mondta Victoria Arbiter, a 9honey rovatvezetője.

Károly herceg 1994 júniusában a tévében beismerte, hogy viszonya van Camilla Prker Bowles-szal. A pár végül 1996-ban elvált, és a hercegné 1997-ben autóbalesetben életét vesztette.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet