KezdőlapBulvárA meteorológus szerint ezért ne nyalogass SOHA jégcsapot!

A meteorológus szerint ezért ne nyalogass SOHA jégcsapot!

-

Nemcsak a sárga hóra érdemes odafigyelni, mint ahogyan azt már jó ideje tudjuk. Hanem a jégcsapokra is. Hiába csillognak oly étvágygerjesztőn, a lehető legundorítóbbak!

Meteorológusok hívják fel a figyelmünket: eszünkbe ne jusson beleharapni vagy elnyalogatni a házunk ereszén csüngő példányokat (sem), ugyanis meg fogjuk bánni.

„Kérem, ne tegyék!” – fogalmazott Katie Nickolaou, egy TikTok videóban. A CBS szakembere kifejtette: „Úgy keletkeznek a jégcsapok, hogy a háztetőn lévő víz lassan megolvad, és lefelé csordogál az épületen. Ebben csak egy dolog kérdéses: te tudod, mi más van még a háztetőn? Például madárkaki. Elég sok. És az a víz, mely szépen átszivárog rajta, az ereszen jéggé fagy. Vagyis ha jégcsapot eszel, madárürüléket eszel!” – ez jusson eszünkbe, ha legközelebb megkívánnánk ezt az amúgy teljesen ártalmatlannak tűnő téli finomságot.

Nicolaou a Twitteren azt is kihangsúlyozta, lehetőleg havat se fogyasszunk – hogy miért, azt egy soron következő videóban fogja elárulni. Annyit azért megemlített, hogy „egy bizonyos bogárfajtát tartalmaz, a hó-legyet” – erről a Yahoo Life is cikkezett.

A szakember az ugróvillásokra utalt, melyek biológiailag nem legyek, de akként viselkednek. Aprók és ugranak. Emberre nézve ártalmatlanok, nem csípnek, szóval nem kell félni tőlük. Viszont remek munkát végeznek a kertben: segítenek lebontani az organikus hulladékot. Szóval akkor ki szeretne „hó-legyet” desszertre?

Legfrissebb

Ez is érdekelhet