Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A hétvége vezető nemzetközi híre volt, hogy húsz év után először parlamenti választásokat tartottak Burmában, vagy ahogyan húsz éve a katonai vezetés átkeresztelte az országot: Mianmarban.

Ennek megfelelően valamennyi nemzetközi hírtelevízió már a hét második felében óránként foglalkozott a dél-kelet-ázsiai katonai diktatúrával, a CNN tudósításában a titkos burmai szervezetek videói mellett a Spektrum riportereinek anyagát is látni lehetett.

Burmába újságírókat sem a választásokra, sem máskor nem engednek be. Az On The Spot című dokumentumfilm-sorozat alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András teljes inkognitóban forgatott az országban, filmjüket a választásokra időzítve a múlt hét közepén mutatta be a Spektrum. Másnap már a CNN-en lehetett látni képsoraikat és egy titkos interjújuk részletét, amit a hétvége folyamán több száz millió ember láthatott a világ majdnem minden országában sugárzó hírtelevízió műsorán, rajta a felirattal: “On The Spot – Spektrum Tv, Eszter Cseke, Andras Takacs”.

Nem ez az első eset, hogy Cseke és S. Takács munkája bejárja a világot, legutóbb áprilisban kapcsolta őket élőben Budapestről a BBC World News egy exkluzív interjújuk kapcsán.

Az On The Spot burmai adását ma este 22:35-kor vetíti a Spektrum.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!