KezdőlapBulvárA szomszédok kihívták a rendőrséget, amikor egy idős házaspár magányában sírni kezdett...

A szomszédok kihívták a rendőrséget, amikor egy idős házaspár magányában sírni kezdett – reakciójuk nem is lehetett volna jobb

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A négy olasz rendőr válasza egy idős házaspár „vészhelyzetére” valóban szívmelengető és megható gesztus volt.

Miközben mindannyiunk számára nehéz volt az elmúlt két év, az idősek világszerte egy másik problémától is szenvednek – a magánytól. Néhány olasz rendőr azonban tökéletes megoldást talált egy idős házaspár kétségbeejtő helyzetére.

Fotó: Questura di Roma/Facebook

Kétségbeesetten vágytak az emberi kapcsolatokra

84 éves Jole-t és a 94 éves Michele-t hónapok óta nem látogatta meg senki, a televízióban pedig csak háborúról és erőszakról szóló híreket hallottak. Mindez még 2016-ban történt.

A két magányos, idős ember kétségbeesésében olyan hangosan sírt, hogy a szomszéd végül kihívta a rendőrséget.

„Az élet nem mindig könnyű.” – írta a rendőrség az esetről egy 2016-os Facebook bejegyzésben, amit az Independent is megosztott. „Különösen akkor, ha a város üres, és a szomszédok is távol vannak, nyaralni mentek. A magány néha könnyekre fakaszt. Ez néha olyan, akár egy nyári zápor. Hirtelen jön, és magával ragadja az embert.”

„Jole és Michele, szeretik egymást. De amikor a magány megterheli a szívet, előfordulhat, hogy elveszítjük a reményt.” – folytatódott a közlemény. „Előfordulhat, mint ebben az esetben is, hogy az ember kétségbeesésében olyan hangosan üvölt, hogy valaki végül kihívja a rendőrséget.”

Fotó: Questura di Roma/Facebook

A segélyhívásra négy rendőrtiszt válaszolt, Andrea, Alessandro, Ernesto és Mirko, de amikor a helyszínre érkeztek, látták, hogy egyáltalán nem szokványos vészhelyzetről van szó. A rendőrök azonban ahelyett, hogy egyszerűen magukra hagyták volna az öregeket, valami egészen rendkívüli dolgot tettek – vacsorát készítettek nekik.

„Nem volt szó semmilyen bűncselekményről. Jole és Michele nem voltak csalás áldozatai, ahogy az az időseknél gyakran előfordul, és nem tört be hozzájuk senki. Nem volt senki, akit meg kellett volna menteni. A rendőröknek ezúttal egy nehezebb problémát kellett megoldaniuk, két magányos lelket kellett megnyugtatniuk.” – állt a Facebook bejegyzésben.

A közlemény szerint a rendőrök megkérték a házaspárt, hogy szétnézhessenek a kamrájukban, és összedobtak egy improvizált vacsorát – egy egyszerű sajtos tésztát.

„Egy tál tészta vajjal és sajttal. Semmi különös. De egy értékes összetevővel: emberséggel.”

A magányra létezik gyógyír

Bár ez a történet néhány évvel korábban történt, ma is ugyanolyan tanulságos. Nagyon sok ember szenved a magánytól, különösen az idősek. A problémára egy holland élelmiszer üzletlánc is felfigyelt, és kialakított egy programot, aminek segítségével az alkalmazottak meglátogathatták a magányos vásárlókat.

A magány olyan „járvány”, amire létezik gyógyír. Kedvesebbnek kell lennünk egymáshoz, és oda kell figyelnünk az idősekre, legyen szó akár családtagokról, akár idegenekről. Megállhatunk velük beszélgetni, felhívhatjuk őket telefonon, vagy akár vacsorát is készíthetünk nekik, ahogy azt az olasz rendőrök is tették.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet