Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Négy évvel ezelőtt egy háromgyerekes, 28 éves ír asszonynak a gerincére ciszták nőttek, így a betegség miatt kerekesszékbe került. Lisa Bradley nagy fájdalmakkal küzdött, 24 órás ellátásra is szorult, hiszen nem tudott gondoskodni magáról, miután diagnosztizálták nála a kórt.

timthumb

Annak ellenére sem vált könnyebbé a nő élete, hogy nagyon sok műtéten átesett és a gyógyszerek sem enyhítettek a fájdalmain. A Daily Mail beszámolója szerint Lisa egy nap megelégelte a tétlenkedést, és úgy döntött, hogy változtat állapotán, kezébe veszi az irányítást és edzőterembe fog járni, hogy sorsa jobbra forduljon.

Személyi edzőjének segítségével a gyakorlatokat kisebb súlyok emelésével kezdte, mikor tünetei valamelyest enyhültek, áttért a guggolásra, fekve nyomásra, és a bicepszét is erősítette. Fél év után már annyira jó kondiba került a nagy akaraterővel bíró nő, hogy már tíz ruhamérettel kisebb darabokat viselt, és édesapja karját fogva már végig is tudott sétálni a folyóson is.

Lisa tolószékben edzett naponta kétszer, egy héten hatszor. Lisa nagy sikernek tudja be a testedzés következtében elért javulást, hiszen korábban az is nagy fájdalommal járt, ha tüsszentett, vagy ha megmozdította a kislábujját. A mai napig sem lehet tudni, hogy mi okozza a betegséget, kezdetben a tünetek izomgyengeségre utalnak, majd a reflexek is fokozatosan tompulnak.

lisa2

Lisa az edzésekkel tudja valamelyest ellensúlyozni betegségét, most nagyon büszkén mutogatja új izmait és úgy tervezi, hogy egy testépítő-showra is be fog nevezni. Személyi edzője, Joe Binley szerint a fiatal édesanya a legelszántabb „ügyfele”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!