KezdőlapBulvárA tornácon ült, amikor begyulladt a tűz és ő lángra kapott: "Olyan...

A tornácon ült, amikor begyulladt a tűz és ő lángra kapott: “Olyan hirtelen kaptam lángra, mint egy szál gyufa”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő, aki felsőtestének 35%-ában negyedfokú égési sérüléseket szenvedett, megtanulta elfogadni a sebhelyeit, és a közösségi médiában is büszkén vállalja azokat, bár az idáig vezető út egyáltalán nem volt könnyű, és nem egyik napról a másikra történt.

A Georgia államban élő Tonya Meisenbach 2018 decemberében égett meg. Férjével a házuk tornácán kialakított tűzrakóhely körül ültek, amikor a gyújtófolyadék intenzíven begyulladt, és Tonya, aki elég közel ült a tűzhöz ahhoz, hogy elérje őt, lángra kapott.

„Arra emlékszem, hogy olyan hirtelen kaptam lángra, mint egy szál gyufa. Az egész olyan gyorsan történt” – emlékszik vissza Tonya, aki azonnal a földre vetette magát, és megpróbálta úgy eloltani a tüzet, hogy néhányszor meghempergett, de gyorsan rájött, hogy ez nem válik be. „Akkor arra gondoltam, hogy így fogok meghalni. Élve elégek” Tonya férje, Donald, azonnal reagált, levette a bőrdzsekijét, ráborította a feleségére, és gyakorlatilag lefojtotta a lángokat.

Tonya még emlékszik a mentőautóra, amivel kórházba szállították, és hogy megkérdezte a mentőst, hogy meg fog-e halni, mire a mentős nemmel felelt, de aztán elvesztette az eszméletét, és 2 hónapig kómában feküdt. Donald egyetlen percre sem mozdult el mellőle, végig ott volt a kórházban.

Tonya felsőtestének nagy része, a karjai, a mellkasa és az arca is megégett. Eddig 18 műtéten van túl, és ez még csak körülbelül a szükséges beavatkozások fele, de a világjárvány közbeszólt. A nő azt mondja, a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy újra megtanuljon járni, érzelmileg pedig azzal vívta a legnagyobb küzdelmet, hogy elfogadja az arcát.

Ebben végül a sminkelés segített neki, és most nem múlhat el nap anélkül, hogy kisminkelné magát. Tonya egy Instagram és egy YouTube profilt is létrehozott, ahol sminkes videókat és képeket oszt meg másokkal. Az a tény, hogy vadidegenek előtt fel merte vállalni az égési sérüléseit, hatalmas önbizalmat adott neki, és most már nem rejtőzik el a világ elől.

„Miután feltöltöttem az első videómat, erősebbnek éreztem magamat. Tudom, hogy ez csak smink, de mégis több annál. Ez egy nyilatkozat, hogy bármit megtehetsz, amit csak akarsz, még akkor is, ha megégett az arcod” – mondja Tonya aki a testpozitivitás üzenetét szeretné közvetíteni a képeivel és videóival.

„Az egész arról szól, hogy te magad tisztában légy azzal, hogy gyönyörű vagy. És ha te a tudatában vagy ennek, mások is tudni fogják. Nem számít, ha megégtél, vagy sebhelyeid vannak, csak az számít, hogy eljuss arra a pontra, ahol szeretni tudod önmagadat. Nem a sebhelyeink határoznak meg bennünket, de büszke vagyok rájuk, mert egy olyan csatát jelképeznek, amit túléltem és megnyertem” – tette hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet