Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ma már egyre ritkább az, hogy egy nő 23 évesen gyereket vállaljon, a nők egyre idősebb kórban vállalnak gyereket.

A világ legfiatalabb nagymamája a szomszédban lakik. Sokkot kapsz, ha megtudod hány évesen lett nagymama

Egy romániai származású roma nő, Rifca Stanescu azonban 12 évesen hozta világra első gyerekét. És annak ellenére, hogy arra kérte lányát, Maria-t, hogy ne szüljön fiatalon, a fiatal lány szintén felnőtt kora előtt hozta világra első gyerekét. A kislány 11 évesen esett teherbe, fia a Ion nevet kapta. A kislány anyja akaratát megszegve elszökött otthonról, hogy 10 évesen férjhez menjen, ahhoz a férfihoz, akitől megszületett első gyereke is.

Rifca 1985-ben született, tíz évvel később férjhez ment egy Ionel Stanescu ékszerkereskedőhöz. Akkor 11 éves volt, a férje alig 13. Az akkor 11 éves Rifca megszökött otthonról, mert azt hitte, hogy apja férjhez fogja adni egy másik fiúhoz, akit ő nem kedvelt.

“Mielőtt megszöktem volna otthonról sokat veszekedtem apámmal. Egyszer az apám késsel támadt a férjemre. Azt akarta, hogy 500.000 lejt fizessen értem. A családom erőszakkal vitt haza, de három nap után sikerült megszöknöm.” – mondta Rifca.

“Feleségül akartam menni hozzá, majd miután együtt töltöttük az éjszakát, már senki sem tudott különválasztani. 2 évesen ígértek oda egy másik férfinak, de én nem akartam.” – tette hozzá.

A világ legfiatalabb nagymamája a szomszédban lakik. Sokkot kapsz, ha megtudod hány évesen lett nagymama

Egy évvel a házasság után Rifca terhesen maradt Maria-val. A lány apja végül megbocsájtott neki, ebben nagy szerepe volt az unokának is. Rifca a The Sun-nak elárulta, más sorsot szánt Maria-nak, és magának is mást kívánt volna.

Rifca jelenleg 31 éves, unokája pedig betöltötte már a 8-dik évét is, ám a nő már nem bánja, büszke arra, hogy “nagymama”.

Rifca édesanyja, akit szintén Maria-nak hívnak, 40 évesen lett dédnagymama.

“Ion egy rendes fiú, egy 8 éves lány jegyese. A fiúnak mindig könnyebb, mert nem szenvednek annyit, mint a lányok. Nem gátoltam meg, hogy a lányom férjhez menjen, mert nálunk ez a hagyomány.” – mondta Rifca.

A világ legfiatalabb nagymamája a szomszédban lakik. Sokkot kapsz, ha megtudod hány évesen lett nagymama

A romániai roma közösségben a lányok ártatlansága egy igazi kincs. Férjez is éppen azért mennek ilyen fiatalon, hogy jövendőbeli férjük biztos legyen az ártatlanságukban. Ez a tradíció a világ számos pontján még ma is létezik.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!