KezdőlapBulvárAnthony Hopkins felesége 18 évvel fiatalabb nála: Stella egy igazi szépség

Anthony Hopkins felesége 18 évvel fiatalabb nála: Stella egy igazi szépség

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sir Anthony Hopkins több mint 50 éve van a színház és filmszakmában. A bárányok hallgatnak sztárja 83 évesen még mindig dolgozik, de azért a pihenésre és a hobbijára, a zongorázásra is szán időt.

Az évek során a színész háromszor is megnősült. Harmadik felesége, Stella Arroyave, akivel 2003-ban házasodtak össze, 18 évvel fiatalabb nála. Stella régiségkereskedőként kezdte Los Angelesben, de a színésszel való találkozása mindent megváltoztatott, és ma már elismert rendező.

Anthony Hopkins 1937. december 31-én született a walesi Port Talbotban, és bár az iskolában nehézségei voltak, már gyerekként is kreatív és tehetséges volt. 5 éves korától zongorázik, és ezt a szokását mind a mai napig megőrizte, sőt, saját zeneműveket is komponál. Másik hobbija a festészet, aminek szintén előszeretettel hódol mind a mai napig.

Hopkins már egészen fiatalon érdeklődött a színészet iránt, és néhány amatőr színi órát is vett, de az igazi nagy fordulat akkor következett be az életében, amikor találkozott példaképével, Richard Burton színésszel. 15 éves korában beiratkozott a Royal Welsh College of Music and Drama iskolába, majd 1958-ban bevonult kétéves sorkatonai szolgálatra a brit hadseregbe. Ezt követően Londonban felvették a Royal Academy of Dramatic Artba, ahol két évvel később végzett.

A legendás színész, Laurence Olivier, a szárnyai alá vette Hopkinst, és megtanított neki mindent, amit csak tudott. Hopkins eleinte a színpadon ért el sikereket, majd hamarosan a televízióra és a mozira fordította a figyelmét. Az igazán nagy sikert 1991-ben érte el, amikor megkapta Hannibal Lecter szerepét A bárányok hallgatnak című filmben, amiért első Oscar-díját is megkapta. Innentől már nem volt megállás a siker felé vezető úton, és a színész végül az az élő legenda lett, akit ma ismerünk. További négy alkalommal jelölték Oscar-díjra. 2021-ben Az apa című filmben nyújtott alakításáért másodszor is elnyerte a díjat, és ezzel ő lett a legidősebb színész, aki Oscar-díjat nyert.

Ami a magánéletét illeti, Hopkins háromszor volt nős. Első feleségét, Petronella Barkert 1966-ban vette el, aztán egy évvel 1972-es válásuk után feleségül vette Jennifer Lyntont. A pletykák szerint a viszonyuk már akkor tartott, amikor a színész még nős volt. 25 évig voltak együtt, míg végül 2002-ben elváltak.

Stella Arroyave és Anthony Hopkins

Egy évvel a válása előtt a színész bútorvásárlás közben betévedt Stella Arroyave üzletébe. Azonnal megtalálták a közös hangot, és amikor véglegesítették Hopkins válását, egyre több időt kezdtek együtt tölteni. Hamarosan rájöttek, hogy egymásnak lettek teremtve, és 2003-ban össze is házasodtak.

Stella Arroyave 1956 márciusában született Popayanban, Kolumbiában. New Yorkban nőtt fel, aztán Kaliforniába költözött, hogy színésznő legyen. De a dolgok nem a tervek szerint alakultak, így végül nyitott egy régiségkereskedést Los Angelesben, és évekkel később itt találkozott élete szerelmével.

Stella Arroyave 18 évvel fiatalabb, mint Hopkins, idén töltötte be a 65-öt. A színész és felesége csendes, visszavonult életet élnek Malibuban, ahol Hopkins szívesen játszik zongorán, fest, és sétál a tengerparton.

„Szép életem van.” – mondta a színész 2013-ban. „Boldog vagyok, bármit is jelentsen ez.”

Stella fiatal korában színésznő akart lenni, és bár az első próbálkozása Hollywoodban sikertelen volt, később megadatott neki a lehetőség, hogy megvalósítsa az álmait. Több filmben is feltűnt, többek között a Szégyenfolt (The Human Stain) című thrillerben férjével és Nicole Kidmannel együtt. Mostanra pedig elismert rendező és forgatókönyvíró.

„Sok órát vettem az UCLA-n, írtam, rendeztem, forgattam. Forgattam néhány videóklipet.” – mondta Stella. „Mindig is érdekelt, hogy producer legyek, írjak és rendezzek. Ezt az álmot dédelgettem, ezt tanultam.”

Stella 2020-ban debütált rendezőként az Elyse című filmmel, aminek a forgatókönyvét is ő írta, az egyik főszerepet pedig Hopkins alakította. Stella azt mondta, imádott együtt dolgozni a férjével. „Igazi profi. Úgy bánt mindenkivel, velem és a többi színésszel, mint bármelyik másik film esetében tette volna. Tudta a szövegét, megkérdezte, mit gondolok, és volt néhány jó eszmecserénk.” – mondta Stella a közös munkáról.

Stella a magánéletükről is mesélt a Variety magazinnak. Elmondta, hogy elbeszélgetett Anthony Hopkins egyik iskolai tanárával. „Azt mondta, hogy az iskola összes diákja közül nem gondolta volna, hogy éppen Anthony ér el ilyen szintű sikert, mert mindig is magányos alkat volt. Az egyetlen dolog, amit látott, az volt, hogy érdekli a rajz és a zongora. Ez megerősítette őt abban a gondolatban, hogy Tony zárkózott ember, aki szeret egyedül lenni. De közben egy igazi zseni.”

„A szenvedélyére fókuszál – a művészetre, zenére, filmre és színházra. Teljes életet él, és teljes mértékben a szenvedélyének él.” – tette hozzá Stella.

„Csodálatos nő, aki szeret pénzt költeni.” – mondta viccesen a feleségéről a színész. „Még most is, miközben itt ülök, és ezt mondom, éppen a pénzemet költi. Minden pénzt elkölt. Huss. De nagyon jó hatással van rám, mert lelassít engem.” – tette hozzá.

Anthony Hopkins és Stella Arroyave már több mint 15 éve házasok, és nagyon boldogok együtt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet