KezdőlapBulvárAz apa, aki soha nem akart gyereket, nem tudja, mihez kezdjen a...

Az apa, aki soha nem akart gyereket, nem tudja, mihez kezdjen a fiával, miután a felesége véletlenül mégis teherbe esett

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A férfi néhány éven belül készült nyugdíjba menni, és azt tervezte, hogy a feleségével utazgatni fognak. De a babával, aki soha nem volt a terveik része, ez már nem tűnik kivitelezhetőnek.

A férfi azt mondja, ha tehetné, legszívesebben összecsomagolná a holmiját, és magára hagyná a feleségét, akivel 18 éve házasok, hogy egyedül nevelje a kisfiukat. A 48 éves férfi elárulta, hogy ő és 40 éves felesége soha nem terveztek gyerekeket. Közel két évtizede éltek boldogan gyerekek nélkül, amikor a felesége váratlanul teherbe esett.

„Abortuszra biztattam, amit eredetileg ő is akart.” – árulta el a férfi a Redditen. De a felesége meggondolta magát, és mégis meg akarta tartani a babát. Miután a fiuk megszületett, a nő minden gond nélkül alkalmazkodott az új élethez szülőként, de a férj esetében nem így történt.

„Azt terveztem, hogy néhány év múlva nyugdíjba megyek. Utazni akartunk, mivel korábban még nem volt erre lehetőségünk. Most, egy gyerekkel ez nem igazán kivitelezhető.”

De amellett, hogy az utazási tervei meghiúsultak, a férfi egy sokkal sürgetőbb problémával is szembesült: nem tudja, hogy kell jó apának lenni.

„Ez az emésztő neheztelés a fő probléma.” – ismeri el. „A tény, hogy 60 éves koromban lesz egy tinédzser fiam, rettegéssel tölt el. Ahogy az a tény is, hogy amikor a fiamra nézek, nem érzek szeretetet, csak mindent elsöprő felelősségérzetet. Borzalmasan érzem magamat, amikor ezt mondom, de ez nem az az élet, amit szerettem volna, amiről álmodtam, és amiért keményen megdolgoztam. Nem gyűlölöm őt ezért. Egyszerűen ez a helyzet. De küszködöm. Főleg mentálisan. Érzelmileg egy roncs vagyok. De azt hiszem, jól leplezem.”

„Ennek az egésznek soha nincs vége. Csak sír és sír és üvölt. Soha nem elégedett. Amikor nevet, aranyos. A kiköpött hasonmásom. Érzem, hogy kötődök hozzá. De nem hiányozna, ha eltűnne. Azt akarom, hogy boldog legyen. De én nem vagyok boldog. Hogy fog ez valaha is működni? Félek, hogy kudarcot vallok, és egy szörnyeteget nevelek. Félek, hogy soha nem leszek elég. Félek, hogy soha többé nem leszek elégedett a saját otthonomban. Ha gyávább ember lennék, elmenekülnék. Soha nem hagynám őket magukra anélkül, hogy gondoskodnék róluk, de elmenekülnék.”

A férfi fia közben már 1 éves, de az apának még mindig kétségei vannak. „Soha nem fogok elmenekülni. Többre van szüksége, mint pénzre. Nem tudom, hogy lehetnék több, mint egy egyszerű pénztárca. Hogy tudjam szeretni őt? Hogy adjak meg neki mindent, amire szüksége van? Hogy ne veszítsem el önmagamat a folyamatban?” – foglalta össze a férfi.

A bejegyzésre sok válasz érkezett, és sokan biztatni próbálták a kétségbeesett férfit, és tanácsokat adtak neki.

„Tudom, hogy nem ezt választottad volna magadnak, de a tény, hogy aggódsz amiatt, hogy mi lenne neki a legjobb, melletted szól.” – írta az egyik hozzászóló, egy másik pedig hozzátette: „A férfiaknak is lehet szülés utáni depressziója, és ez annak tűnik. Terápiára kellene járnod. Őszintén, a csecsemők ebben a korban tehernek tűnnek, különösen, ha nem voltál erre felkészülve, és az egész sokként ért, de hidd el nekem, megtanulod szeretni őt. Amint elkezd beszélni, és elkezd kialakulni a saját személyisége, rájössz, hogy nem lehetetlen. Csak 1-2 évről van szó.”

Mások azonban azzal érveltek, hogy ha az apa már most nem biztos a dolgában, később csak rosszabb lesz a helyzet. „Ha még mindig nem akarsz apa lenni, akkor még nyomorúságosabban érzed majd magadat, amikor totyogni kezd, és amikor kamaszodni kezd. A mostani üvöltés hiszti rohamokká fejlődik, majd jön a pubertás, az iskolai bizonyítványok, a szülőértekezletek. Őszintén és teljes szívemből azt ajánlom, hogy menj el. A gyerekek tudják, ha a szüleik már nem jönnek ki egymással, vagy ha nem akarják őket.” – írta egy kommentelő.

Egy másik azonban a saját tapasztalatival próbálta vigasztalni a férfit: „Az apám 50 éves volt, amikor megszülettem. Minden hibája ellenére nagyon jó apa volt. Eddig csak a munka oldalát láttad a dolognak. Kis idő múlva elkezded megtapasztalni az örömeit is.” – írta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet