KezdőlapBulvárAz orvosok azt mondták, hogy nem éri meg a 30 évet a...

Az orvosok azt mondták, hogy nem éri meg a 30 évet a túlsúlyos férfi, de most fitnesz edzőként dolgozik

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Alex Ukrajnában született, a szülei oroszok voltak, és amikor Amerikába költöztek, nem ismerte jól a nyelvet, és nem tudott beilleszkedni. A helyzetet tovább rontotta, hogy Alex túlsúlyos volt, és az iskolatársai folyton gúnyolódtak rajta a megjelenése, a ruhái és az akcentusa miatt. Mivel folyton magányos volt, a legtöbb idejét otthon töltötte, sokszor az iskolából is kimaradt, napi 16 órán át videójátékokkal játszott, és gyorséttermi ételeken élt.

Alex egy ponton már 165 kiló volt, nem volt önbizalma, kerülte tükröket és a fényképeket, hogy ne kelljen szembenéznie önmagával, és a legegyszerűbb, hétköznapi tevékenységek, mint például a bevásárlás, vagy a lépcsőzés is kifárasztották. A fordulópontot az jelentette, amikor az orvosok közölték vele, hogy ha nem változtat sürgősen az életmódján, nem fog 30 évnél többet élni. Alex ekkor gyökeresen megváltoztatta az életét.

„Szó szerint élet-halál kérdése volt. Vagy megteszed, amit kell, és lefogsz, vagy néhány éven belül meghalsz. Ekkor vettem a kezembe az életem irányítását.” – mondta Alex.

Kemény munkával és megfelelő étrenddel több, mint 45 kilót sikerült leadnia, 104 kilóra fogyott. Hetente körülbelül hat alkalommal jár edzeni, megvan a saját rutinja, amiből lendületet merít, és amit nagyon élvez.

„Minden egyes apró győzelmet értékelned kell, például, ha jobban nézel ki, amikor tükörbe nézel, azt meg kell ünnepelned. Annak idején kerültem a tükröket, a fényképeket, videókat, minden ehhez hasonló dolgot, most pedig, ha tükörbe nézek, elégedettnek és boldognak érzem magamat.” – mondja Alex, aki nagyon elégedett a teljesítményével, és most másoknak is segíteni próbál.

Nemrég otthagyta a munkáját, és most teljes állásban online fitnesz oktatóként tevékenykedik, hogy másoknak is segíteni tudjon elindulni azon az úton, amit ő is megtett.

„Tudom, milyen nehéz az élet, amikor túlsúlyos vagy. Fontos számomra, hogy segítsek másoknak azt az életet élni, amit megérdemelnek, átalakítani a testüket és az elméjüket, mert tudom, hogy én is szerettem volna, ha lett volna mellettem valaki, aki segít, amikor elkezdtem.” – mondta Alex.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet