KezdőlapBulvárBill Gates bánja, hogy nem mondott gyakrabban köszönetet feleségének, Melindának: „Mindent nagyra...

Bill Gates bánja, hogy nem mondott gyakrabban köszönetet feleségének, Melindának: „Mindent nagyra becsül benne”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Bill és Melinda Gates keményen dolgoztak azon, hogy egyenlőségen alapuló házasságot teremtsenek, és három gyermeket neveltek fel közösen. Még a legjobb házasságok is tönkremehetnek, ha nem figyelünk oda a kapcsolat apró részleteire. Néha még azok is ráébredhetnek, hogy a házasságuk már nem teszik őket boldoggá, akik hosszú évtizedek óta együtt vannak.

Bill és Melinda Gates nemrég valósággal sokkolták a világot, amikor bejelentették, hogy 27 év házasság után elválnak. 1994-ben házasodtak össze, és három gyermeket neveltek fel. A Microsoft társalapítója 39 éves volt, amikor feleségül vette Melindát. Szerelmi történetük kételyekkel kezdődött, de végül úgy döntöttek, hogy elkötelezik magukat egymás iránt.

Két évvel ezelőtt a Netflix Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates című dokumentumfilm-sorozatában a házaspár számos kérdésre választ adott, Bill vállalkozásától kezdve házasságuk működéséig. A háromrészes sorozat utolsó epizódjában a rendező azt kérdezte Billtől, mi lenne az az egyetlen dolog, amit bánna, hogy nem tett meg az életben, ha ma elütné egy busz és meghalna. Mire Bill azt válaszolta, köszönetet mondana Melindának, akit a dokumentumfilm-sorozatban úgy emlegetett, mint „teljes és tökéletes párját”.

Egyik barátjuk, Mike Slade, a People magazinnak adott interjúban azt mondta, hogy házasságuk mindig is egyenrangú partnerség volt.

„Nem érezhető köztük semmilyen egyenlőtlenség, annak ellenére, hogy Bill indította a Microsoftot, és nem Melinda. Bill mindent nagyra értékel benne, és soha nem panaszkodott róla. Ő az egyetlen ember, akit ismerek ezen a Földön, akit még soha nem hallottam panaszkodni a felesége miatt.” – mondta Slade.

A milliomos vállalkozó annak idején komoly megfontolás után döntött úgy, hogy feleségül veszi Melindát. Készített egy listát a negatívumokról és pozitívumokról, mielőtt meghozta volna a döntését.

„Nagyon fontosak voltunk egymás számára, és csak két lehetőség volt: vagy szakítunk, vagy összeházasodunk.” – mondta Bill Gates a USA Today szerint.

„Döntést kellett hoznia.” – mondta Melinda Gates, aki besétált Bill hálószobájába, és látta, hogy állítja össze azt a bizonyos listát. „A tábláján ott voltak a házasság előnyei és hátrányai. Bill meg akart nősülni, de nem tudta, hogy valóban elkötelezheti-e magát, miközben ott van neki a Microsoft is.” – emlékezett vissza Melinda.

További egy évbe telt, mire Bill Gates végre valóban tudatosította magában, mit érez Melinda iránt, és még ő maga is meglepődött, amikor szerelmet vallottak egymásnak, és azon gondolkodtak, hogyan tovább.

A pár végül egy romantikus hawaii szertartáson mondta ki a boldogító igent. Kezdetben még botladoztak, meg kellett találniuk az egyensúlyt a kapcsolatukban. Melinda azt mondta, „elsőre nem igazán sikerült erre rátalálniuk”.

„Olyan gyakran azt feltételezzük – mind a nők, mind a férfiak – hogy bizonyos dolgokat az anyának kell megtenni egy családban. Rá kellett mutatnom ezekre a dolgokra, és ki kellett mondanom ezeket az igazságokat a férjemnek, hogy változtatni tudjunk rajtuk.” – mondta Melinda. „Úgy gondolom, hogy az emberek egy bizonyos módon látják Billt, mert a Microsoft vezérigazgatója volt. Azt hiszem, az emberek valahogy így gondolkodnak: Ó, Melinda nem igazán lehet egyenlő Billel. Valójában teljes mértékben egyenlők vagyunk. De eltartott egy ideig, amíg eljutottunk idáig.”

Ennek egyik példáját Melinda megosztotta a The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World című könyvében is. Azt írta, hogy általában Bill vitte el az egyik lányukat az óvodába, és ez arra ösztönözte a nőket, hogy megkérjék a férjüket, segítsenek be ők is a reggeli rutinban, vigyél el ők a gyerekeket óvodába, iskolába.

„Nehéz elengedni egy olyan kapcsolatot, amelyen olyan keményen dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy életünk következő szakaszában már nem tudunk tovább együtt fejlődni.” – áll a pár hivatalos Twitter bejegyzésében, amelyben bejelentették válásukat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet