KezdőlapBulvárDöntött a Kúria: a NAV-nak le kell állítania a Gáspár Győzővel szembeni...

Döntött a Kúria: a NAV-nak le kell állítania a Gáspár Győzővel szembeni eljárást

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A NAV-nak le kell állítania a Gáspár Győzővel szemben indított közigazgatási eljárást, miután a Kúria hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bíróság, ítéletet, és új eljárás lefolytatására kötelezte az adóhatóságot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 40 millió forintot szeretne behajtani a Romantic együttes frontemberén, aki az RTL klubos Győzike Show évadai alatt is gyarapította örökölt vagyonát. Az eljárásban tavasszal már lefoglaltak többek közt 11 kiló aranyat, december 7-én pedig árverést szerveztek a Gáspár Győző lánya nevén lévő villába.

“Az ítéletnek ezt a mondatát ismételgetem magamban: „Megfosztották a jogától.” Hol vannak a felelősök, akik engem a jogomtól megfosztottak? Őket is 200 kommandós fogja elhurcolni a gyerekei szeme láttára? Nekik is sorra mondják vissza a fellépé­seit, azt gondolva, hogy bűnözők? Hol itt az igazság?” – fortyogott Győző a Blikknek.

“A Kúria most kimondta, hogy a NAV azzal a lépésével, hogy a külföldi megkeresés bevárása nélkül hozta meg első és másodfokon is döntését, megfosztotta a felperest a jogorvoslati jogosultságától” – magyarázta a lapnak Gáspár ügyvédje, dr. Szilágyi Roland, arra utalva, hogy az eljárás azután indult, hogy Győző egy román cégtől 50,3 milliót vett fel. A jogi képviselő hozzátette, a perben a közigazgatási eljárás során lefoglalt vagyontárgyakat is vissza kell adni, írja a 24.hu.

Ettől függetlenül Gáspár Győző továbbra is gyanúsított marad, és újrakezdik az ellene folyó vagyonosodási vizsgálatot. Dr. Szilágyi Roland szerint még évekig eltarthat az ügy.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet