Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Glen James, 50-es, hajléktalan férfi volt, aki Boston utcáin élt. Belső fülproblémái miatt egyensúlyzavarai voltak, emiatt munkát sem talált, és így csak egy közeli hajléktalanszálló segítségére hagyatkozhatott.

Egy nap Glen a szokásos helyén ült, egy bevásárlóközpont közelében, a járókelők adományaira várva. Ekkor vette észre a közelben hagyott csomagot. Mivel gyakran gyűjtött össze elhagyott tárgyakat, amiket esetleg használhatott, szokása szerint most is megnézte, mi lehet az.

A hátizsákban egy kínai útlevelet talált, 2400 dollár készpénzt és 40 ezer dollár értékű utazási csekket. Ez egy hajléktalan számára, aki kénytelen idegenek adományaiból megélni, felfoghatatlan kincs, ami kiránthatja a nyomorból.

Ő azonban nem tartotta meg a pénzt, hanem a helyi rendőrséghez fordult, hogy felkutassák a táska eredeti tulajdonosát. Mint kiderült, a pénz egy kínai diáké volt, aki a közelben tanult, és elvesztette a táskát. Glen James számára azonban ez még csak a történet kezdete volt. Egy csapásra hőssé vált az emberek szemében, és a rendőrség úgy döntött, kitüntetést adományoz neki.

Az eseményt még a helyi híradó is közvetítette. Így keltette fel a történet Ethan Whittington figyelmét. Whittington, aki egy marketingcégnél dolgozott, hallott James önzetlen cselekedetéről, és úgy gondolta, nem hagyhatja, hogy ez az ember egy kézfogással és egy kitüntetéssel visszakerüljön az utcára. Online adománygyűjtést indított a hajléktalan férfi részére, hogy megváltoztassa az életét. Alig 48 óra alatt 73 ezer dollár gyűlt össze több mint 3 ezer adományozótól. Végül összesen 148 ezer dollárt sikerült összegyűjteni.

Az adományt Whittington személyesen adta át James-nek. Amikor megkérdezte, miért döntött úgy, hogy megkeresi a pénz jogos tulajdonosát, Glen James azt válaszolta, akármennyire rászorult is, egyetlen centet sem tartott volna meg a pénzből. Ezután többször is megköszönte a számára összegyűjtött adományt.

Glen James azon ritka személyek egyike, akik visszaállítják az emberiségbe vetett hitünket. Nehéz helyzete ellenére helyesen cselekedett, erkölcsi értékei valóban inspirálók lehetnek mindannyiunk számára.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!