KezdőlapBulvárEgy kanadai idegsebész összevarrta 8 éves betege plüssmackóját: „Hogy mondhattam volna nemet...

Egy kanadai idegsebész összevarrta 8 éves betege plüssmackóját: „Hogy mondhattam volna nemet neki?”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

„Szokatlan kérésnek tartottam, de örömmel segítettem, ha ez egy kis vigaszt nyújthat a betegnek.” – mondta az orvos.

A kanadai Új-Skócia tartományban található Halifaxban praktizáló gyermek idegsebész néhány évvel ezelőtt tett szert igazi rajongótáborra a közösségi médiában, miután közzétette első Twitter bejegyzését. A tweet, amelyen egy valószínűtlen páciens látható a sebész műtőasztalán, több mint 42 ezer lájkot kapott, és a kép mögötti történet valóban szívmelengető.

Dr. Daniel McNeely elmondta, hogy épp egy 8 éve betegét készült megműteni, amikor a kisfiú a műtét előtt szokatlan kéréssel fordult hozzá: „Elszakadt a plüssmackóm. Kérlek, varrd össze.” – mondta a 8 éves Jackson McKie.

„Közvetlenül az altatás előtt a beteg megkért, hogy hozzam helyre a mackót is… hogy mondhattam volna nemet neki?” – írta a Twitteren dr. McNeely, és két képet is megosztott, amelyeken a plüssmackó fölé hajol a műtőasztalon, és a játékmedve még egy pici maszkot is kapott.

Jackson McKie már hosszú ideje dr. McNeely páciense volt, a kisfiú a hydrocephalus (vízfejűség) nevű betegségben szenved, ami akkor alakul ki, ha az agyat körülvevő folyadék elfolyása akadályozott, és emiatt felszaporodik. Jackson szerette volna, ha kedvenc játéka, Little Baby, mellette lett volna a műtét alatt, amelynek során az orvosok elvezetik a felgyülemlett folyadékot, ami nyomást gyakorolt az agyára.

„Ő a legjobb barátja.” – mondta a gyerek édesapja, Rick McKie. Elárulta, hogy a plüssmackót még akkor kapták a feleségével, amikor Jackson születése előtt ultrahang-vizsgálatra mentek, hogy megtudják a baba nemét. „Azóta vele van, hogy megszületett, jóban és rosszban.” Little Baby sajnos megsérült, és a hónalja körül elszakadt, de dr. McNeely beleegyezett, hogy rendbe hozza a kisfiú szőrmók barátját, és komolyan is vette a feladatot.

Miután megműtötte a fiút, egy asztalra helyezte a mackót, sebész kesztyűt húzott, és a műtét után megmaradt cérnákkal összevarrta a szakadást. „Mindig van némi megmaradt cérna, amit normál esetben kidobunk.” – magyarázta az orvos. Azt is hozzátette, hogy bár arra gyakran van példa, hogy a gyerekek plüssállatokat visznek a műtőbe, hogy jobban érezzék magukat, ilyen „dupla műtétre” azelőtt még nem volt példa. „Szokatlan kérésnek tartottam, de örömmel segítettem, ha ez egy kis vigaszt nyújthat a betegnek.” – mondta az orvos. A bejegyzésben azt is megemlítette, hogy a maszk segít megőrizni a mackó névtelenségét.

Egy rezidens orvos készített néhány képet az „operációról”, és McNeely később megmutatta a képeket a családnak. „Úgy tűnt, hogy örülnek a képeknek.” – mondta az orvos. Rick McKie elmondta, hogy a fia teljesen odáig volt a boldogságtól, amikor felébredt, és Little Baby ott volt mellette, sértetlenül, akárcsak új korában.

Az édesapa hozzátette, hogy nagyon hálásak az orvosnak, amiért teljesítette Jackson kérését. „Ettől jobban éreztük magunkat. Amikor odamentünk, halálra voltunk rémülve, de minden alkalommal, amikor beszélünk dr. McNeelyvel, jobban érezzük magunkat.” – mondta.

Az orvos maga is meglepődött azon, mekkora népszerűségre tett szert a bejegyzése a közösségi oldalon, és azt mondja, egyáltalán nem számított erre, egyszerűen csak mosolyt akart csalni néhány ember arcára.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet