KezdőlapBulvárEgy kislány segített fogyatékkal élő barátnőjének kipróbálni új elektromos kerekesszékét

Egy kislány segített fogyatékkal élő barátnőjének kipróbálni új elektromos kerekesszékét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A két barát közötti kedves pillanat, amelyet több ezren láttak az interneten, megmutatta a szeretet erejét.

A kis Ruby családja megható pillanatokat örökített meg és osztott meg a világgal. Több ezren nézték végig a videót, amelyen egy barátja türelmesen biztatja a fogyatékkal élő kislányt, hogy próbáljon ki valami újat.

Ruby az úgynevezett H-ABC ritka és gyógyíthatatlan betegséggel él együtt, és a megható pillanatokat új elektromos kerekesszéke kipróbálásakor rögzítették, miközben barátnője, Abbie, odalépett hozzá, biztatta őt, és bátorító szavakat súgott a fülébe.

A következő pillanatokban Ruby körbegurult új kerekesszékével, és mindenki arcára mosolyt csalt. A fogyatékkal élő kislány csak úgy ragyogott a boldogságtól, Abbie pedig közben végig biztatta őt. A két kislány és Ruby szülei, akik megörökítették a pillanatot, egyaránt önfeledten nevettek, és nézők ezreit szintén megmosolyogtatta a videó.

„Ő itt Ruby és a barátja, Abbie. Ezek a tiszta szeretet és öröm pillanatai voltak, egy igazi mindennapi csoda, ami az életünk része lehet, miközben egy halálos beteg gyerekről gondoskodunk.” – írták Ruby szülei, akik megosztották a videót a Facebookon.

„Ruby lányomnak leukodystrophiája van.” – folytatódik a bejegyzés. „A leukodystrophia egy 50 betegségből álló család, amely befolyásolja az agy fehérállományát. A leukodystrophia azon formáját, amiben Ruby is szenved, H-ABC-nek hívják. A betegség miatt Ruby agyának problémát jelent üzenetet küldeni a testének, hogy megmondja, mit kell tennie. A leukodystrophia nem gyógyítható, és végül halálos kimenetelű. Nagyon ritka betegség, 7000 emberből 1-et érint.”

A videó még 2018-ban készült, és körülbelül 7 millióan látták csak a Facebookon.

Ruby családja elárulta, hogy az együttérzés és a türelem, amit Abbie aznap tanúsított, nagyon sokat jelentett a számukra. „Nem könnyű Rubynak, sem a családunknak. De abban a pillanatban Abbie és Ruby között, a szeretet és a kapcsolatok ereje inspirált bennünket. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy ez a pillanat milliókat érintett meg.” – áll a család Facebook bejegyzésében.

Azoknak, akik megkérdezték, hogyan segíthetnének, a bejegyzés elmagyarázta, hogy adományozhatnak a Rare Ruby’s Fund számára.

„Sokan írtak, hogy kifejezzék a támogatásukat és többet megtudjanak Ruby állapotáról. Ha segíteni szeretnének az olyan gyerekeknek, mint Ruby, létrehoztuk a The Rare Ruby Alapot, hogy segíteni tudjunk az orvosoknak, betegeknek és azok családjainak abban a kórházban, ahol Rubyt is kezelik.”

Egy külön GoFundMe oldalt is létrehoztak, hogy pénzt gyűjtsenek Ruby számára.

Ruby családja továbbra is azért küzd, hogy felhívja a figyelmet erre a ritka betegségre, és pénzt gyűjtsenek a gyógymód megtalálása érdekében. Ruby történetét több mint 37 000 ember követi Facebookon, akik mind végigkövetik az imádnivaló kislány növekedését.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet