Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A ma embere sokszor megfeledkezik az élet igazi értékeiről, és energiái nagy részét arra fordítja, hogy napestig dolgozzon, hogy minél több pénzt tudjon keresni, amit legtöbbször fölösleges dolgokra költ el. És közben eltelik az élete, az évek elmúlnak fölötte, és végül azt fogja érezni, amikor öreg lesz, hogy a lelke üres, nincsenek jó élményei, és nem is élt valójában.

Most olvasd el annak a 24 éves fiatalembernek a levelét, aki arra biztat, hogy légy bátor, és éld az életed, mert lehet évekkel később megbánod, hogy nem mertél kitörni a hétköznapok taposómalmából.

“Csak 24 éves vagyok, de az életem hamarosan véget ér. Kiválasztottam a nyakkendőmet, amelyet a temetésemen fogok pár hónap múlva viselni. Lehet, hogy nem talál az öltönyömmel, de szerintem ez a tökéletes nyakkendő.

A daganatos betegségem túl későn derült ki, hogy le tudjam győzni, de ekkor rájöttem az élet egyik értelmére, mégpedig arra, hogy úgy érdemes élni, ha egy parányi hozzájárulással is, hogy jobb hellyé tetted a világot, mielőtt meghaltál volna.

Amíg ki nem derült a betegségem, nem éltem példamutató életet, nem tettem semmi emlékezeteset, nagyszerűt, nem hagytam magam mögött semmit, amire azt mondhatná valaki, hogy “na, ez igen”.

De mikor rájöttem, hogy már sok időm nincs ezen a földön, arra is rájöttem, hogy mi az igazán fontos az életben. Íme!

1. Ne fecséreld az idődet olyan munkahelyre, ahol nem szeretsz lenni.

Az egyértelmű, hogy amennyiben olyan dolgot csinálsz, amit nem szeretsz, akkor sosem tudsz igazán sikert elérni. Ha valamire nagyon vágysz, akkor légy türelmes, és dolgozz minden nap türelmesen, kitartóan, odaadóan, teli szenvedéllyel.

2. Ne érdekeljen, hogy ki mit gondol

Ha félsz attól, hogy mit fog gondolni rólad a szomszéd, a kollégád, a főnököd, akkor ez az érzés az egész életedet instabillá teszi. Hallgass a belső hangodra, a megérzéseidre, és ha más őrültnek is gondol, te tarts ki és haladj a saját utadon.

3. A te életedet te irányítod, és te is tartozol felelősséggel azért, ami veled történik

A rossz dolgoktól meg kell szabadulnod, törekedj a kiegyensúlyozott, egészséges életre, ahol azt teszed, ami örömet okoz. Ne pazarold el az éveidet olyasmire, amit utálsz.

4. Örülj azoknak az embereknek, akiket barátoknak, családnak hívsz

Becsüld meg azokat az embereket, akik melletted állnak, szeretnek, és segítenek, ha bajba kerülsz. Az ilyen emberek nagy kincsek a mai világban. Minden egyes percet használj ki arra, hogy jól érezd magad, hogy segíts másokon, hogy tudják rólad elmondani, hogy mennyire szeretett élni, és nélküle talán kicsit rosszabb lenne ma a világ.

Köszönöm!”


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!