Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A 29 éves Chris Dodd-ot letartóztatták a thaiföldi hatóságok, miután felvett a földről egy telefont a Chiang Mai repülőtéren.

A férfi csaknem két hetet töltött a rácsok mögött, miután felvett a repülőtéren egy elhagyott telefont, majd magával vitte a hotelszobájába. Dodd-ot biztonsági kamerák segítségével azonosították és fogták el.

A brit férfi a repülőtértől 10 percre foglalt szállást, a telefont szobájában hagyta, majd elment élelmiszert vásárolni. Amikor visszatért a szállásra, a thaiföldi rendőrség várta. A férfi megpróbálta kimagyarázni a helyzetet, azt mondta, később akarta visszaadni a telefont, ám a hatóságok lopással vádolták meg.

Tettéért a 29 éves férfi akár 5 év börtönt is kaphatott volna. Thaiföldön a talált tárgyak elvitele lopásnak minősül.

A 12 napos börtön alatt a férfit arra kötelezték, hogy kopaszra nyírja haját. Azután került szabadlábra, miután családjának sikerült kifizetnie a 20.000 angol font értékű óvadékot.

Családja és ügyvédei a büntetőeljárás felfüggesztését kezdeményezték a thai hatóságoktól, amit a bíróság jóvá is hagyott. A bírósági határozat, ami csaknem 5.000 angol fontba került, arra kényszerítette a rendőrséget, hogy vonja vissza a férfi ellen felhozott vádakat, így az szabadon távozhatott.

“Egy kő esett le a szívemről. Az anyja és a barátnője is mellette voltak Thaiföldön, de hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor mindannyian hazaérkeztek. Csaknem az összes félretett pénzünket feláldoztuk, és hálás vagyok mindenkinek, aki anyagilag támogatott. Nélkülük el kellett volna adnunk a házunkat.” – mondta a férfi apja.

A férfi az elmúlt hónapokban bejárta Ázsiát, március 14-én kellett volna hazatérnie.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!