Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kisgyerekek általában csintalanok és nagy csibészek. A szülők pedig miről sem tudnak beszámolni, mint a csemetéik csínytevéseiről, illetve a szamárságokról, melyeket elkövetnek, miközben próbálgatják a szárnyaikat, és felfedezik saját határaikat. Ennek a kisfiúnak a szülei azonban valami zseniális dologgal is dicsekedhetnek: a mindössze 6 éves kisfiuk megmentette a várandós édesanya életét.

A 31 éves Nicki Lewis a 26. hétben járt, második kisbabáját várta. Várandóssága normális, panaszmentes volt addig a napig, míg enyhe rosszullétre hivatkozva, kénytelen volt hazakérezkedni a munkahelyéről. Este, kevéssel azután, hogy a férje, Sam, dolgozni ment, Nicki állapota egyre rosszabbra fordult.

A brit kismama mindössze a 6 éves fiával, Maxszel volt otthon. A gyerek, bár még kicsi, azonnal ráérzett arra, hogy valami nincs rendben az édesanyjával. Aggódva ment be többször is hozzá, hogy ellenőrizze, jól van-e. Egy adott pillanatban viszont az ösztönei azt súgták neki, itt valami nagyon rossz van kibontakozóban, ezért olyant tett, aminél jobbat elképzelni sem lehet.

Max rémülten tárcsázta a nagynénje telefonszámát, és elmondta neki, hogy az édesanyja „nagyon viccesen szuszog”. A nő azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, és hívta a mentőket, miközben ő maga is Nickiék lakásához sietett. Egyidőben érkezett az orvosi segítséggel.

Max a belülről bezárt ajtó előtt várakozott, egy széken állva, hogy amikor odaérnek a mentősök, ő azonnal cselekedni tudjon. Bátor és találékony gyerek volt: a postaláda nyílásán keresztül kidobta a kulcsot, hogy az orvosok ki tudják nyitni a zárat, és bemehessenek az anyukájához.

A nőt sürgősen kórházba szállították, ahol szepszissel diagnosztizálták. Nicki egy hétig maradt orvosi felügyelet alatt, és teljesen felépült. Az orvosok azt közölték, ha ne lett volna a kisfia, biztosan belehalt volna a vérfertőzésbe.

A történetük szerencsére happy enddel végződött, és néhány hónappal később megszületett Max kishúga, Willow is. Sam Lewis, a bátor kisfiú apukája a következőket nyilatkozta a brit Stoke Sentinelnek: „Minden egyes nap hálát adunk azért, amit Max tett. Amikor visszatekintünk és belegondolunk, mi történhetett volna… Mint bármelyik 6 éves kisfiú, ő is lehetett volna pimasz és gyerekes. Senki sem várta volna el tőle, hogy felnőttként viselkedjen. Max azonban megmentette az anyja és a kistestvére életét. Mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen bátor és okos fiunk van.”Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!