KezdőlapBulvárEzért lett Ferenc pápa az Év Embere!

Ezért lett Ferenc pápa az Év Embere!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ferenc pápát választotta az Év Emberének a Time magazin. Visszatekintve a 2013-as évre, az új pápa igencsak sok újdonságot hozott az egyházba.

1. Felemelte hangját a komolytalan költekezés ellen

ferenc-papa1

Egy kardinális ruhája csaknem 20,000 dollárba kerül. Októberben Ferenc pápa arra kérte az egyház vezetőit, hogy ne pazarolják a pénzt és öltözködjenek szerényebben. Ugyancsak ebben a hónapban elszámolást kért egy német püspöktől, aki 3 millió dollárt költött egy márvány udvar felépítésére. Ugyanakkor a pápa az év legjobban öltözött embere!

2. Meghívta egy körre a Down-szindrómás fiút a pápamobilján

pope_1492085f

Egy közösségi találkozás során pápamobiljával elvitte egy körre a 17 éves Down-szindrómás Alberto di Tullio-t, miközben több ezrek vették körbe.

3. Átölelte és megcsókolta Vinicio Riva-t

ferec-papa

Novemberben Ferenc pápa átölelte Vinicio Riva-t, aki egy genetikai betegség áldozatát. A férfi minden nap fájdalmakkal él, a pápa visszaadta az emberekbe vetett hitét.

4. Elítélte a homoszexuálisok elítélőit

76fcdecc95af2119b8a4cf64a6f49c6a

Ferenc pápa többször kijelentette, hogy az egyháznak nincs joga beavatkozni a melegek és leszbikusok lelki- és hitvilágába. Az Advocate magazin megválasztotta az Év emberének

5. Fiatalok börtönében tartott ceremóniát

2.1

Márciusban Szent Hetet tartott a Casal del Marmo fiatalok börtönében. Egyik ceremónia során megmosta és megcsókolta 12 fiatalkorú elítélt lábát, ezzel Jézus gesztusára emlékezett, aki halála előtt szintén megmosta az apostolok lábát. A ceremónia során felrúgta a tradíciót is, megmosta a nők és a muszlimok lábát is.

6. Az amazóniai esőerdők védelmét sűrgette

20130728nw155-amazon-pope-001

Brazíliai látogatása során a bennszülöttekkel is találkozott, és szót emelt az esőerdők védelméért. Ferenc pápa szerint az esőerdőt úgy kell tekinteni, mint egy kertet és védeni kell az őslakosokkal együtt.

7. Személyesen hívta fel telefonon egy erőszak áldozatát

Pope-Francis

Ferenc pápának írt levelet egy argentin nő, akit egy helyi rendőr rabolt el és erőszakolt meg. Ferenc pápa telefonon kereste meg a nőt, hogy megvígasztalja.

8. Hajléktalanoknak ad enni

6.

Nemrég arról írt a sajtó, hogy Ferenc pápa több alkalommal éjjel elhagyja a Vatikánt, hogy hajléktalanoknak vigyen ételt. Közönséges papnak öltözve Róma szegényeit eteti.

9. Árverésre bocsájtotta motorbiciklijét

7.

Árverésre bocsájtotta Harley Davidson márkájú motorbiciklijét, hogy a befolyt összegből egy hosztelt és egy konyhát építsen a hajléktalanoknak.

10. A pápa szerint az ateisták is lehetnek jó emberek

mujica-pope-francis

Az év elején Ferenc pápa egyik nyilatkozatában elmondta, az ateisták is lehetnek jó emberek, ha jót cselekednek. Ugyanakkor baráti kézfogással üdvözölte Uruguay elnökét, Jose Mujica-t, aki nyíltan ateista.

11. Elítélte a globális gazdasági rendszert

papa

Májusban Ferenc pápa elítélte a globális gazdasági rendszert mivel kizsákmányolja a szegényeket. A pápa úgy véli, hogy a pénznek szolgálnia kéne és nem uralkodnia.

12. Elítélte a Szíriai polgárháborút

12.

Hangját emelte fel a Szíriai polgárháború ellen: “Soha többé háború. A háború sosem eredményez békét, a háború háborút eredményez.”

13. Több selfie-t is készített

17.

Ferenc pápa minden idők legnyitottabb és legbarátságosabb pápája. Közel került a fiatalokhoz, azzal, hogy több alkalommal is közösen fotózkodott velük, az egyházat egy szerető közösségé változtatta.

14. Hajléktalanokat hívott meg születésnapi ebédjére

Pope Francis and archbishop Konrad Krajewski welcome some homeless men at the Vatican

December 17-én hajléktalanokat hívott meg a Vatikánba, hogy együtt fogyasszák el születésnapi ebédjét.

15. Nem küldte le a színpadról az őt megzavaró és megölelő kisgyereket

enhanced-buzz-4836-1383073705-19

A Year of Faith Celebrations közben egy kisgyerek futott fel a színpadra, hogy megölelje a pápát, majd a székébe is felült. A pápa nem zavartatta magát folytatta beszédét, nem küldte le a gyermeket a színpadról.

Ha tetszett a cikk kérlek lájkold és ajánld másoknak is!

Forrás: distractify.com

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet