Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egyes gazdik annyira imádják a kutyájukat, hogy még azt is megengedik neki, hogy az arcukat nyalogassa. Mások pedig soha nem engednék meg ezt a kedvenc négylábújuknak. Embere válogatja, hogy ki mit enged meg a kutyájának, azonban egy dolog biztos, nem túl egészséges, ha a kutyánk az arcunkat nyalogatja.

Egy Nagy-Britanniában élő nő egy nap arra ébredt, hogy az arcán fura kiütések jelentek meg. Rövid idő alatt a tünetek erősödni kezdtek, lassan az egész arcát elborították, és viszketni is kezdtek.

Az orvosi diagnózis következtében kiderült, hogy a fura foltok a kutyával való túl közeli kontaktustól alakultak ki. A nő ugyanis egyáltalán nem tiltotta meg az ebnek, hogy kedvenc szórakozásának hódoljon, vagyis nyugodtan nyalogathatta a gazdi arcát. Az egyre súlyosbodó tünetek láttán, a nő gyorsan a legközelebbi sürgősségre sietett, ahol gyors kezelésben részesítették.

“Hölgyem, ha 30 perccel később érkezik, akár meg is halhatott volna” – mondta a kezelést végző szakorvos. A szepszissel diagnosztizált hölgy annyira kritikus állapotban volt, hogy, ha nem megy idejébe orvoshoz akár a legrosszabb is bekövetkezhetett volna. A laboreredmények alapján megállapították nála, hogy igen veszélyes vírusfajta jutott a szervezetébe a kutya nyálán keresztül.

Legyünk óvatosak, jobb, ha tartjuk a két lépés távolságot a kutyánkkal!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!