KezdőlapBulvár„Furcsa nyomokat láttam a hathetes babámon - most szörnyű diagnózist kapott!”

„Furcsa nyomokat láttam a hathetes babámon – most szörnyű diagnózist kapott!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az emberi test egy kiválóan megalkotott „gépezet”, mely egyértelmű jelzéseket ad a jó- vagy rosszlétét illetően, főként a legzsengébb években. Vannak azonban tünetek és jelek, melyek félrevezethetnek, éppen ezért fontos azonnal lépni, ha valami gyanúsat észlelünk.

Anna Holland, egy brit édesanya a poklot járja, mióta a párhetes kisbabájánál leukémiát diagnosztizáltak. Az újszülött kisfiú, Francis Oldham mindössze hathetes volt, amikor furcsa jelek jelentek meg a testén.

Az anyuka elárulta, a fia sokat aludt, de meg volt győződve róla, hogy ez a korának egyik sajátossága. Most pedig, hogy tudja a szörnyű igazságot, szeretné az emberek segítségét kérni a fia felépüléséhez, és donációs kampányt hirdet.

Anna végül elvitte a háziorvoshoz a kis Francist, mert a csecsemő a szokásosnál is többet aludt. A szakember magas lázat állapított meg, és azonnal kórházba küldte őket. Az orvosok szepszisre gyanakodtak, de a vizsgálatokból nemsokára kiderült, a kisbaba a leukémia egy ritka gyermekkori formájában szenved.

„Nem voltak más tünetei, csak foltok jelentek meg az egész testén, a fején és a hasán, amik csak úgy megjelentek és eltűntek. Ez így ment egy darabig, nem tudjuk, hogy a zúzódásoknak volt-e köze hozzá, de feltételezzük, hogy igen. Nyaralni voltunk, és aludt egy kicsit, de azt hittük, hogy a hőség miatt. Újszülött volt, úgyhogy nem számítottunk semmi másra, aztán rendbe jött. De egy héttel a diagnózisa előtt nagyon álmos volt, és tudtam, hogy ez nincs rendben. Elmentünk az orvosokhoz, és azt mondták, hogy magas láza van, és kórházba kell vinni, szepszisre gyanakodtak, de amikor elment az ágyéki szúrásra, meglátták a nyomokat, és megvizsgálták a vérét” – idézte fel az emlékeket Anna.

Fotó: Anna Holland

A lesújtó diagnózist augusztus 9-én közölték Francis családjával. A szakemberek azt is elmondták, a lehető legbiztosabb módja a kisbaba gyógyulására, ha egy 10-ből 10-es egyezésű csontvelődonortól végeznek átültetést.Anne most arra kér mindenkit, akit kicsit is megérintett a története, hogy végeztesse el a tesztet, hogy kiderüljön, egyeznek-e a leletei a kis Francis vérével. És még ha nem is, akkor sincs ok csüggedésre – biztosan megfelelőek lesznek valaki más számára, akinek sürgősen szüksége lenne átültetésre.

Így érvelt: „Kérlek, vizsgáltasd meg magad, lehet, hogy te vagy a megfelelő donor, ha nem nekünk, akkor valaki másnak. Ez életeket menthet. Nem gondolsz rá, amíg nem vagy ott, de egy kis beavatkozás életet menthet!”.

A kis Francis jelenleg egy 10 napos kimerítő kemoterápián van túl. Ezt követően egy második körre kerül sor, ami után a kisbaba remélhetőleg áteshet az életmentő csontvelő-átültetésen.

„Amikor megkaptuk a diagnózist, teljesen összetörtünk. De örültünk, hogy válaszokat kaptunk, mert nem tudtuk, mi van vele. Abban a pillanatban ez volt a legrosszabb hír, de az ember küzd, mert ő egy kisbaba, és szüksége van arra, hogy pozitívan vegyék körül, ezért el kell palástolnia az érzéseit. De az anyáknak megvan ez az ösztönük, és ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, ne hagyd abba, továbbra is keresd a válaszokat. Nem vagy buta, ha ezt teszed, és ne add fel, amíg nem tudod meg” – hangsúlyozta az édesanya.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet