Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ferenc pápa történelmi eseményen vesz részt Romániában, pápa először látogatott Erdélybe, Csíksomlyóra. A 82 éves pápa jelenleg a 266-ik elöljáró a Katolikus Egyház élén, de kevesen tudják milyen élete volt fiatalon. 12 évesen döntötte el, hogy Istennek szenteli életét.

Ferenc pápa 1936. december 17-én született, Argentínában, igazi neve Jorge Mario Bergoglio. Ő a 266-dik pápa a Katolikus Egyház élén, 2013. március 13-án választották meg. Ő az első nem-európai pápa III. Gergely pápa után (731-741), és ő az első pápa, aki az amerikai kontinensről származik, és ő az első jezsuita pápa is egyben.

Őexcellenciája Buenos Airesben született, olasz bevándorlók családjában, öten voltak testvérek. Kémiát tanult Buenos Airesben, majd a Villa Devoto-ban tanult. 1958. március 11-én megkezdte a noviciátust a jezsuita rendben. 1963-ban filozófiai licenciátust szerzett a San Miguel-i Colegio Máximo San José-ban, majd irodalmat és pszichológiát tanított a Santa Fe-i Colegio de la Inmaculada-ban és a Buenos Aires-i Colegio del Salvador-ban.

Kevesen tudják, hogy Ferenc pápa szerelmes volt gyerekkori barátnőjébe, Amalia Damonte-ba, akit 12 évesen feleségül is kért. A fiatal pápa levélben írta meg a lánynak, hogyha visszautasítja többé nem keresi a szerelmet, papnak áll és Istennek szenteli az életét.

70 évvel ezelőtt, a 12 éves Jorge Mario Bergoglio tudta, hogy megtalálta a szerelmet. Fülig szereples volt barátnőjébe, akit levélben kért meg: “Ha visszautasítasz és nem házasodhatok meg veled, papnak állok.” – írta a pápa. Jorge egy fehér, piros tetejű házat is lerajzolt a levélben, amiről azt mondta, az lesz a házuk, ha összeházasodnak.

Amalia szüleinek egyáltalán nem tetszett a fiú levele, és megtiltották a lánynak, hogy kapcsolatba lépjen vele. A lány apja fel is pofozta a lányt, amiért ilyen fiatalon szerelmes leveleket küldözgetett a fiúnak.

“12 éves voltam. Csodálatos volt, nagyon aranyos fiú volt. Egy nap küldött egy levelet, aminek ára egy pofon volt apámtól. Azt mondta össze akar házasodni vele, és egy fehár házat akar vásárolni, ahol boldogan élhetünk. Azt írta, ha nem mondok igent, papnak áll. A szerencséje az volt, hogy nemet mondtam.” – mondta a most 81 éves Amalia a Daily Mailnek.

“Azóta nem is láttam, a szüleim mindent megtettek azért, hogy elszakítsanak egymástól.” – mondta a nő.

“Nincs titkolnivalóm, az egész nagyon tiszta, gyerekszerelem volt. Azt hiszem azért kérte meg a kezem, mert követni akarta az otthon látottakat, családot szeretett volna. Hogy szerelmes voltam? Akkor nem tudtam, hogy mi a szerelem, túl kicsi voltam.” – tette hozzá a nő, aki megdermedt, amikor meglátta a tévében, hogy Jorge-ból pápa lett.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!