KezdőlapBulvárÍgy néz ki ma a 76 éves Robert Powell, a Jézus Krisztust...

Így néz ki ma a 76 éves Robert Powell, a Jézus Krisztust mesterien alakító színész

-

Robert Powell az a színész, aki azóta is szinte utánozhatatlanul alakította Jézus Krisztust, a Franco Zeffireli rendezte híres produkcióban, a “Názáreti Jézusban”.

Az 1977-es film olyan tökéletesre sikeredett, hogy Robert Powell azt követően soha nem tudta túlszárnyalni az ebben a szerepben nyújtott teljesítményét és tökéletességét.

Sőt, az említett film színészének képét, gyakran összekeverik a Megváltó Jézus Krisztus képével.

A forgatás során egy interjúban Powell azt nyilatkozta: „Minden nap kiváltságosnak érzem magam, hogy ezt a szerepet eljátszhatom, hogy megélhetem Jézus tapasztalatait. Ezt a történetet átélve lehetetlen, hogy ne érintsen mélyen ez a produkció. Azt hiszem, hatására egy sokkal szerényebb ember lettem. Eleinte nem gondoltam, hogy ilyen tökéletesen alakul majd ez a produkció. De miután el kellett mondanom annak az embernek a szavait, aki megváltoztatta az élet és a történelem menetét, a karaktere életre kelt, és ötletei valósággá váltak.”

Robert Powell

Robert Powell forgatás előtt ateista volt, és miközben forgatott, a szemlélete teljes mértékben megváltozott.

Robert Powell as Poirot in Black Coffee (2)

Jézus szerepe és képe egész pályafutása során követte Robert Powellt. E szerep után a színész soha nem érezte azt a belső tüzet, hogy más karaktereket is ilyen beleéléssel játsszon el. Mélyen átalakulva, a színész ugyan aktív maradt a képernyőkön, de a siker nem mosolygott úgy rá többé, mint a Názáreti Jézus után.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet