Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az idősebb generáció még emlékezhet az olimpikon fiatalkorára, a fiatalok viszont már csak ezekről a fotókon nézhetik meg a fiatal Borkai Zsoltot.

Az elmúlt hetekben botrányaival vált országosan ismerté Győr polgármestere, és bár sokan tudják, hogy egykor olimpiai aranyérmet nyert lólengésben, arra már kevesen emlékeznek, hogy hogyan is nézett ki Borkai Zsolt húszas éveiben.

Borkai Zsolt 1972-ben kezdett el sportolni, több érmet is szerzett, 1988-ban sérülése ellenére indult az olimpián, ahol kiválóan teljesített, aranyéremmel tért haza.

Fotó: MOB

“Amikor elkezdtem a tornát, sosem gondoltam rá, hogy olimpiai bajnok akarok lenni, de ahogy közeledett a szöuli esemény, egyre inkább megértettem az ötkarikás győzelem jelentőségét. Mindemellett az is emlékezetes, hogy sérülten is sikerült győznöm, a magyarországi fogadtatás pedig fantasztikus volt, egy életre szóló élmény” – mondta egy korábbi interjújában Borkai Zsolt.

1988-ban a sportoló még bajuszt viselt.

Fotó: MOB

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!