Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

II. Erzsébet, Nagy-Britannia 94 éves uralkodója, a következő időszakban visszavonul a közéletből, és úgy tűnik ez lesz a leghosszabb szünet, amit hivatalos kötelezettségeinek teljesítésében tartott uralkodásának 68 évében.

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg meghatározatlan ideig a Windsori kastélyban maradnak a koronavírus járvány miatt. Az uralkodó úgy döntött, nem költözteti át udvartartását Londonba, Balmoralba vagy Sandringhambe, mert ez túlságosan kockázatos lenne.

Ez azt jelenti, hogy Fülöp herceg a jövő hónapban, elszigeteltségben ünnepli majd 99. születésnapját. Emellett az is lehetséges, hogy az októberre tervezett Dél-Afrikából érkező hivatalos látogatást is lemondják.

II. Erzsébet királynő tehát meghatározatlan időre izolációban marad, és őszig a teljes napirendjét felfüggesztik. A Buckingham-palota 27 év óta először zárva lesz a nyár folyamán. A The Sunday Times szerint minden olyan eseményt, mint amilyenek a kerti partik, vagy a Garter ceremónia (a Térdszalagrend átadásának ünnepe) lemondanak.

A királynő általában májusban tér vissza a Windsori kastélyból a Buckingham-palotába, ahol a nyár kezdetéig marad.

Andrew Morton (66) királyi biográfus a The Sunnak elmondta, attól tart, hogy „Erzsébet királynő soha nem térhet vissza királyi kötelezettségeihez”, tekintettel a jelenlegi helyzetre és az uralkodó életkorára.

A biográfus szerint Erzsébet királynő valószínűleg csak TV-adásokban lesz látható.

„Nagyon szomorú, de nem látom, hogy a királynő miként folytathatja királyi feladatainak teljesítését. A Covid-19 világjárványtól nem szabadulunk meg egyhamar, ez hónapokig, vagy akár évekig is eltarthat. A királynő számára túlságosan kockázatosak lennének a hivatalos találkozók” – mondta Andrew Morton.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!