KezdőlapBulvárLassan a végéhez közeledik az egész Franciaországot megrázó emberrablás története - így...

Lassan a végéhez közeledik az egész Franciaországot megrázó emberrablás története – így rabolták el 2016-ban a majdnem 80 éves hoteltulajdonost

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A cannes-i luxusszálloda tulajdonosának 2016-os elrablása egész Franciaországot megrázta, és a történet most lassan a végéhez közeledik. A legfrissebb tanúvallomások újabb részleteket tártak fel a bosszúvágyból végrehajtott bűncselekmény körülményeiről.

2016. október 24-én két álarcos férfi elrabolta Jacqueline Veyracot, egy cannes-i ötcsillagos szálloda és egy nizzai étterem akkor 76 éves tulajdonosát, megkötözték, és betuszkolták egy lopott kisteherautóba. Az eset fényes nappal, a nyílt utcán történt.

Az egyik férfi állítólag megfenyegette a nőt, hogy megölik, ha nem marad csendben, és az áldozat később arról is beszámolt a francia hatóságoknak, hogy elrablói nyugtatót itattak vele. Az esetről beszámolt a francia sajtó és a The Guardian is.

A két emberrabló Veyracot a lopott kisteherautóban hagyta, ahol 2 nappal később találtak rá, megkötözve, miután a nő belülről ütögetni kezdte a jármű falát, és egy járókelő felfigyelt a zajra, és riasztotta a rendőrséget.

A rendőrség később azt nyilatkozta, hogy Veyrac valóban hősies módon viselkedett, többször megpróbált elmenekülni, és nem fogadott el ételt elrablóitól. Nem ez volt az első alkalom, hogy a hoteltulajdonos hasonló helyzetbe került. Már 2013-ban is tettek egy sikertelen kísérletet az elrablására.

A nizzai ügyész szerint a 2016-os emberrablás különösen erőszakos volt, a nő kezét és lábát megkötözték, egy ideig a szemét is bekötötték, és a száját is felpeckelték, hogy ne tudjon kiabálni.

A hatóságok arra a következtetésre jutottak, hogy mind a 2016-os, mind a 2013-as emberrablások mögött Giuseppe Serena, Veyrac nizzai éttermének egykori vezetője áll. Az ügyészek szerint Serena intenzív ellenségeskedést tanúsított Veyrac iránt, miután a nő 2009-ben elbocsátotta állásából. Azért rabolta el a nőt, hogy pénzt kérhessen a családjától, amivel saját éttermet nyithat.

A másik gyanúsított Philip Dutton, egy 52 éves brit katona, aki szintén mindkét emberrablási kísérletben részt vett. 5 millió euró váltságdíjat akartak, amelynek Dutton 10%-át kapta volna meg, de nem tudták felvenni a kapcsolatot Veyrac családjával, mielőtt az áldozat kiszabadult. Dutton azt mondta ügyvédjének, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 2011-es afganisztáni robbanásban, és később, hajléktalan lévén, kénytelen volt a nizzai tengerparton aludni, itt ismerkedett meg a többi gyanúsítottal.

Az emberrablás harmadik szereplője Luc Goursolas, egykori paparazzo, aki később magánnyomozó lett, őt az ügyészek azzal vádolják, hogy nyomkövetőt tett Veyrac kocsijába. Goursolas elismerte a vádat, de azt mondta, nem tudta, hogy emberrablásba keveredett.

Összesen 13 embert vádolnak a francia ügyészek azzal, hogy valamilyen módon részt vettek Veyrac elrablásában. Jacqueline Veyracnak kedden, január 5-én kellett megjelennie a bíróságon, hogy vallomást tegyen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet