Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Elsőre kiveri a biztosítékot a művelet, főleg, ha a képeket is megnézzük, de állítólag ez az óvintézkedés az állatok számára igencsak hasznos. Az USA-beli farmerek azért vágnak lyukat a tehenek oldalába, hogy hatékonyabban hasznosíthassák a takarmányt.

lyuk-a-tehen-oldalan

Több más szempontból is hasznos a művelet, hiszen meggyorsítja az állat-egészségügyi beavatkozást, meghosszabbítják az állat életét, és ráadásul fájdalmat sem okoz.

A gazdák által alkalmazott új módszer segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a tehén testén belül közvetlenül vizsgálhassák az emésztést, ugyanakkor javítja a felhasznált takarmány hatékonyságát is. Ráadásul a hermetikusan műanyag kupakkal lezárt lyukon át az állat megbetegedése esetén a gyógyszer egyből a bendőben szívódhat fel.

A kupak eltávolítása után kézzel ki lehet tapogatni azt is, hogy a táplálék mennyire szívódott fel, és mennyire emésztette meg azt az állat. A módszer az állat számára nem okoz fájdalmat, nem kényelmetlen, és kutatásban már régóta alkalmazzák.

lyuk-a-tehen-hasan

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!